Beneficiile neștiute ale cireșelor. Iată ce se întâmplă în organismul tău dacă le consumi în fiecare zi

Autorul articolului: Valentina Miu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Cireșele sunt unele dintre cele mai populare fructe. Ca și majoritatea fructelor, acestea sunt alimente sănătoase și o opțiune excelentă de a le include în dieta noastră. Unul dintre beneficiile pe care le-ar putea oferi este îmbunătățirea tranzitului intestinal.

Cireșele au proprietăți ușor laxative, în principal datorită a două dintre componentele lor: fibrele solubile și unele compuși, cum ar fi sorbitolul și xylitolul, numiți alcooli de zahăr.

Conform explicațiilor portalului de știri despre sănătate Health, alcoolii de zahăr sunt un grup de compuși chimici cu conținut scăzut de calorii și cu gust dulce care apar natural în unele alimente și care sunt, de asemenea, folosiți frecvent în produsele fără zahăr, cum ar fi guma de mestecat, bomboanele sau băuturile energizante. Spre deosebire de zahărul obișnuit, intestinul nu absoarbe acești alcooli de zahăr. În schimb, aceștia determină corpul să direcționeze apa către intestin, unde poate înmuia scaunele și poate stimula contracțiile mușchilor responsabili de tranzitul intestinal.

Conținut ridicat de fibre

Așa cum am menționat, cireșele sunt, de asemenea, o sursă importantă de fibre solubile.

Deși cantitatea de fibre solubile nu este atât de mare ca cea prezentată în alte fructe (pentru comparație, în timp ce o ceașcă de cireșe conține trei grame de fibre solubile, una de mure conține opt), dacă se consumă suficiente cireșe, concentrația este suficient de mare pentru ca efectul să fie semnificativ, în special în combinație cu apa și alcoolii de zahăr. De menționat că, pe lângă acești compuși, cireșele sunt un aliment extrem de nutritiv și, conform datelor din baza de date a guvernului Statelor Unite FoodData Central, reprezintă o sursă importantă de alte vitamine (cum ar fi vitamina C sau vitamina B-6) și minerale (cum ar fi calciu, magneziu sau fosfor) pe care oamenii trebuie să le obțină din alimentație, relatează 20minutos.es.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel