Beneficiile miraculoase ale mușețelului. Este apreciat în toată Grecia. La ce ajută Chamomili

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
foto: Pexels
foto: Pexels

Ceaiul de mușețel este unul dintre cele mai populare ceaiuri din Grecia. Această plantă mult iubită este folosită în gospodăriile grecești în scopuri medicinale, deoarece este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii.

Pronunțat „Chamomili” în greacă, crește sălbatic în multe părți ale țării și este, de asemenea, cultivat în grădinile oamenilor.

Acest ceai cald și liniștitor a fost folosit de mult timp în Grecia pentru o gamă largă de afecțiuni de sănătate, iar în zilele noastre, oamenii de știință din întreaga lume cercetează din ce în ce mai mult eficacitatea lui în boli, inclusiv cancer și diabet, arată GreekCityTimes

Studiile au descoperit că ajută pentru: 

Durerea de artrită
Crește celulele albe din sânge pentru a crește sistemul imunitar
Alină balonarea și crampele stomacale
În diabet
Boala Crohn și simptomele IBS
Inflamaţie
Somn și relaxare
Răceală și gripă
Afecțiuni ușoare ale pielii
Conjunctivită

Un studiu recent a mai descoperit că aplicarea extractului de mușețel direct pe o rană poate ajuta la vindecare. De asemenea, se spune că mușețelul ajută la ameliorarea eczemelor și a afecțiunilor inflamatorii ușoare ale pielii.

Cu mult înainte de cremele și loțiunile scumpe pentru piele, femeile din Grecia își spălau fața cu ceai rece de mușețel, deoarece curăță pielea și o ajută să rămână hidratată. De asemenea, mamele și bunicile apelează la mușețel pentru a ajuta bebelușii și copiii cu dureri de burtă, conjunctivită și erupții cutanate, deoarece se știe că ajută la toate aceste afecțiuni ușoare.

Majoritatea gospodăriilor grecești au rezerve de mușețel în dulapuri, iar în lunile mai răcoroase, este băutura perfectă de consumat chiar înainte de culcare, deoarece ajută la relaxarea minții și a corpului, permițându-vă să dormiți bine. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel