Belgia: Şase morţi şi 26 de răniţi. Un autovehicul a intrat în mulțime. Pista teroristă este exclusă pentru moment

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Annelies Verlinden, facebook
Foto: Annelies Verlinden, facebook

O maşină a intrat în mulţimea adunată la un carnaval duminică dimineaţa într-un orăşel din sudul Belgiei.

Un autovehicul a intrat duminică dimineața în participanţii la un carnaval în localitatea belgiană Strépy-Bracquegnies.

Şase persoane au fost ucise şi 26 sunt rănite, potrivit unui nou bilanţ al autorităţilor, transmite Agerpre, care citează AFP.

”În stadiul actual al anchetei, ştim că un vehicul a intrat într-un grup (..) şi deplângem şase decese, 26 de răniţi”, dintre care 'zece persoane ale căror vieţi sunt în pericol', a declarat într-o conferinţă de presă Damien Verheyen, procuror adjunct la Mons.

'În maşină se aflau două persoane, originare din La Louviere, născute în 1988, respectiv 1990, şi care au fost reţinute', a adăugat el, precizând că pista teroristă este exclusă deocamdată.

Eveniment produs la 5 dimineața


Evenimentul tragic s-a produs în jurul orei locale 05.00 (04.00 GMT). 'O maşină care rula cu viteză a intrat în mulţime', a confirmat și primarul Jacques Gobert din oraşul vecin La Louviere, de care aparţine satul Strépy-Bracquegnies.

Potrivit unui comunicat al primăriei, un grup de circa o sută de persoane plecase din sala Omnisports şi se îndrepta spre centrul localităţii, când un autovehicul a intrat în mulţime.

'Groaznice veşti de la Strépy-Bracquegnies', a transmis pe Twitter premierul belgian Alexander De Croo.

'Gândurile mele se îndreaptă către victime şi apropiaţii lor. Întregul meu sprijin merge de asemenea către serviciile de urgenţă pentru ajutorul şi asistenţa aduse', a adăugat De Croo. 

În Belgia, oraşele şi satele organizează numeroase defilări pentru carnaval, cele mai cunoscute fiind cele de la Binche şi Alost.

Ca şi cel de la Binche, carnaval de la Strépy-Bracquegnies primeşte participanţi costumaţi, numiţi 'Gilles', pentru a lua parte la defilare.

'Ceea ce trebuia să fie o sărbătoare convivială s-a transformat într-o dramă. Urmărim îndeaproape situaţia', a transmis pe Twitter ministrul de interne, Annelies Verlinden.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel