BCR, decizie neașteptată: Toți refugiații ucraineni vor putea să schimbe hrivne

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Hrivna ucraineană / flickr, Juanedc.com
Hrivna ucraineană / flickr, Juanedc.com

BCR a decis astăzi să permită schimbul valutar și pentru moneda ucraineană.

BCR oferă posibilitatea refugiaţilor ucraineni de a schimba moneda ucraineană în lei.

Banca oferă acest serviciu doar refugiaţilor ucraineni, care au paşapoarte ucrainene. Aceștia vor avea posibilitatea să-şi schimbe banii din hrivna ucraineană în lei, conform informaţiilor publicate pe platforma de socializare Facebook de către Ionuţ Stanimir, Directorul de Marketing şi Comunicare al BCR.

“Începând de astăzi, oferim cetăţenilor din Ucraina care ajung pe teritoriul României posibilitatea de a schimba grivne ucrainiene în lei româneşti în unităţile BCR. Ajutorul acesta contează enorm pentru oameni au plecat uneori doar cu hainele de pe ei si doar cu banii pe care ii aveau in portofel”, a scris reprezentantul BCR pe pagina sa de Facebook.

BCR a mai adăugat că fiecare persoană va putea schimba hrivnele în limita a 2.000 de lei.

Sancțiuni bancare la nivel mondial

Măsurile instituțiilor bancare internaționale s-au focalizat în special pe sancționarea Rusiei și a cetățenilor Federației Ruse.

Visa și Mastercard au blocat mai multe instituții financiare rusești din rețeaua lor. Visa a anunțat de luni că impune măsuri stricte pentru a asigura respectarea sancțiunilor față de Rusia. Anumiți creditori au accesul blocat la sistemul internațional de plăți SWIFT.

Companiile americane de carduri de plată Visa şi Mastercard au blocat mai multe instituţii financiare ruseşti.

Reprezentanții Visa au declarat luni că ia măsuri prompte pentru a asigura respectarea sancţiunilor aplicabile, adăugând că va dona 2 milioane de dolari pentru ajutor umanitar. Mastercard a promis, de asemenea, că va contribui cu 2 milioane de dolari, arată mediafax.

„Vom continua să colaborăm cu autorităţile de reglementare în zilele următoare pentru a ne respecta pe deplin obligaţiile de conformitate pe măsură ce acestea evoluează”, a declarat Mastercard într-o declaraţie separată, luni târziu.

Sancţiunile guvernamentale impun Visa să suspende accesul la reţeaua sa pentru entităţile care figurează pe lista Specially Designated Nationals, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu această chestiune. Statele Unite au adăugat diverse firme financiare ruseşti pe listă, inclusiv banca centrală a ţării şi al doilea mare creditor VTB.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel