Bărbat condamnat în Italia pentru furt calificat, prins la Botoşani

Autorul articolului: Elena Didilă |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Un bărbat din judeţul Botoşani, care era dat în urmărire, după ce a fost condamnat în Italia în urma unei spargeri a unui magazin de telefonie mobilă, a fost capturat de poliţiştii din Botoşani, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, cu sprijinul celor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 5 Mihăileni, au reuşit identificarea unui bărbat, de 36 de ani, din comuna Dersca, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, emis de autorităţile din Italia, potrivit Agerpres.

Bărbatul a fost condamnat la cinci ani şi 11 luni de închisoare, pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat.

"Bărbatul, în complicitate cu alte persoane, prin spargerea unui geam, ar fi pătruns într-un magazin, de unde ar fi sustras mai multe telefoane mobile, creând un prejudiciu estimat la 59.000 de euro. Acesta a fost depistat în localitatea de domiciliu, fiind escortat către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, unde a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat în faţa instanţei de judecată", a afirmat reprezentantul IPJ Botoşani.

Citește și:

Țara din UE care vrea să interzică parcarea mașinilor pe trotuare: Sunt exclusiv pentru pietoni

În prezent, mașinile (până la o masă maximă autorizată de 2,5 tone) pot fi parcate fie complet, fie cu roțile de pe o parte sau cu axul din față, pe trotuare, însă trebuie să lase o distanță minimă de 1,5 metri pentru pietoni, dar, în practică, lucrurile nu se întâmplă așa. Rețelele de socializare din orașele poloneze vuiesc deseori cu astfel de exemple.

Un nou amendament al legii, care va intra în vigoare pe data 21 septembrie, va defini trotuarul ca „o parte a drumului destinată exclusiv circulației pietonilor și a persoanelor care utilizează un dispozitiv de ajutor pentru mobilitate”.

Anterior, legea se referea la „o parte a drumului destinată pietonilor”, notează site-ul de știri Onet. Această modificare pune sub semnul întrebării dacă mașinile care parchează complet sau parțial pe trotuar o fac legal.

„Rămâne o enigmă de ce, în pofida acestor modificări, legile care reglementează regulile de parcare pe trotuare rămân, dacă o astfel de parcare va deveni imposibilă”, scrie Łukasz Zboralski pentru BRD24, un portal de motorizare și siguranță.

„Aceasta este o neglijență evidentă în legiferare”, adaugă el, prezicând că „în curând vom avea un alt amendament care va șterge din lege regulile privind parcarea pe trotuare”.

Modificarea legii ar putea fi motivată de o schimbare a regulilor de amenajare a trotuarelor, care va fi introdusă în aceeași zi, scrie BRD24.

Potrivit noului regulament, trotuarele ar trebui să aibă o lățime de cel puțin 1,80 metri, însă „în condiții dificile” acestea pot fi chiar și mai înguste de 1 metru, atâta timp cât includ puncte speciale de trecere pentru persoanele cu nevoi speciale de mobilitate.

Citește mai mult AICI.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel