Banca Franţei: Jocurile Olimpice vor avea un efect mai mult ''psihologic decât economic''

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm

Organizarea Jocurilor Olimpice de către Franţa, în perioada 26 iulie-11 august, va avea un efect mai mult "psihologic decât un impact economic", a declarat, miercuri, guvernatorul Băncii naţionale a Franţei, Villeroy de Galhau, citat de AFP.

"Va fi un eveniment formidabil. Lumea întreagă care va veni în Franţa va vedea frumuseţea ţării noastre", a continuat acesta.

"Privind efectul economic, suntem prudenţi", a mai nuanţat guvernatorul. "Găzduirea Jocurilor Olimpice va fi, fără îndoială, bună pentru activitatea turistică, dar acum nu pot preciza în ce mod acest lucru va schimba semnificativ previziunea de creştere economică a Băncii Franţei", a mai adăugat acesta.

Instituţia bancară a scăzut cu 0,1 puncte procentuale previziunea sa de creştere economică pentru anul 2024. Produsul intern brut (PIB) ar urma însă să crească doar cu 0,8% anul acesta, faţă de 0,9% anticipat.

Guvernatorul Băncii Franţei nu a exclus, însă, "un efect diferit" al Jocurilor asupra economiei franceze.

"Dacă imaginea Franţei se îmbunătăţeşte în continuare la nivel mondial şi în Europa, atunci vom beneficia de pe urma investiţiilor. Ca o concluzie, aceste Jocuri ne pot reda încrederea în noi, pentru că, în ciuda unor probleme, avem şi multe atuuri", a conchis bancher, excluzând în acelaşi timp o paralelă cu Jocurile Olimpice din Grecia din 2004, care au agravat dificultăţile financiare ale ţării.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel