Bambie Thug din Irlanda dezvăluie o investigație EBU asupra delegației israeliene la Eurovision 2024

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Bambie Thug, reprezentantul Irlandei la Eurovision 2024, a declarat că o investigație a EBU (Uniunea Europeană de Radio și Televiziune) este în desfășurare cu privire la presupusele încălcări ale regulamentului competiției de către delegația israeliană.

Investigația a fost inițiată după ce artistul a sesizat EBU în legătură cu comentariile făcute de postul de televiziune israelian KAN despre performanța sa în timpul primei semifinale, pe care Bambie Thug le-a considerat o violare a regulilor, scrie euronews.com

În timpul emisiunii, KAN a adus în discuție opiniile politice ale lui Bambie Thug, susținând că sentimentele acesteia față de Israel sunt ostile. Delegația irlandeză susține că acest lucru a influențat votul telespectatorilor și că reprezintă o încălcare a regulamentelor EBU.

În perioada premergătoare finalei Eurovision, Bambie Thug a criticat organizatorii pentru că i-au cerut să modifice un mesaj pro-palestinian înainte de performanța sa din prima semifinală. Artistul a declarat într-o conferință de presă că a fost forțat să schimbe scrisul pictat pe corpul său înainte de performanța din semifinală. Mesajul, tradus din alfabetul medieval Ogham, spunea: „Încetare a focului și libertate”.

„A fost foarte important pentru mine pentru că sunt pro-justiție și pro-pace,” a spus ea. „Din păcate, a trebuit să schimb acele mesaje astăzi în 'încoronați vrăjitoarea' doar (care a fost un) ordin de la EBU.”

Investigația implică și diverse alte incidente care au afectat artista. Acestea includ hărțuirea delegațiilor de către delegația israeliană și filmarea ilegală a mai multor participanți – evenimente care aparent au avut loc în timpul repetiției generale a finalei, când Bambie nu a putut participa la parada steagurilor.

La momentul incidentului, cântăreața a postat pe pagina sa de Instagram: „A fost o situație în timp ce așteptam să urcăm pe scenă pentru repetiția paradei steagurilor care a necesitat atenție urgentă din partea EBU.”

Ea a continuat: „EBU a luat această problemă în serios și am discutat despre ce acțiuni trebuie întreprinse. Asta înseamnă că am ratat repetiția generală. Îmi pare foarte rău pentru fanii care au venit să mă vadă. Sper să ne vedem pe scenă în această seară.”

Bambie Thug a ajuns să interpreteze piesa „Doomsday Blue” în finala de la Malmö, obținând locul al șaselea - cel mai bun rezultat al Irlandei din 2000 încoace.

Deși Bambie Thug a spus că nu poate dezvălui mai multe informații despre ce s-a întâmplat la Malmö până când investigația nu se va încheia, artista a fost intervievată la Ireland AM, unde a împărtășit că a existat „multă rezistență din partea mea și a multor alți artiști.”

Aceasta reflectă unele dintre comentariile sale făcute după marea finală, în care a susținut că comentariile făcute la televiziunea israeliană au încălcat regulile Eurovision.

„Acel post de televiziune (KAN) a încălcat regulile și sper că anul viitor nu vor avea voie să concureze din cauza asta.”

Bambie Thug a adăugat la Ireland AM că a fost imposibil pentru ei să rămână tăcuți din cauza poziției lor pro-pace și că „este foarte înfricoșător cât de desensibilizată și deconectată este rasa noastră umană în aceste zile.”

Ei au adăugat că mai multe detalii vor fi făcute publice după încheierea investigației și că „toată lumea trebuie să își îndrepte atenția asupra Rafahului acum.”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel