Balul Operei din Viena a fost anulat din cauza pandemiei

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Celebrul Bal al Operei de Stat din Viena a fost anulat din cauza pandemiei.

Celebrul Bal al Operei de Stat din Viena, a cărui ediţie din 2022 era programată pe 22 februarie, a fost anulat pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat miercuri guvernul austriac, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Menţinerea acestui eveniment "ar fi fost un semnal negativ", a declarat secretarul de stat pentru Cultură Andrea Mayer, în contextul în care Austria se pregăteşte să iasă progresiv dintr-un lockdown naţional începând de duminică.

"Balul Operei era prin excelenţă acel gen de eveniment pentru care limitarea contactelor este imposibilă", a adăugat ea pentru agenţia de presă austriacă APA.

Unul dintre cele mai apreciate evenimente



Acest bal, care trebuia să aibă loc la Opera de Stat din Viena, este unul dintre cele mai apreciate evenimente mondene de elitele politice, economice şi artistice din lumea întreagă.

Balul vienez primeşte de obicei aproximativ 7.000 de participanţi. Biletul de participare costă 315 euro, iar un loc într-o lojă costă până la 23.600 de euro.

Anul trecut, evenimentul a fost anulat tot din cauza pandemiei de coronavirus. În 1991, balul nu a avut loc din cauza războiului din Golful Persic.

Austria prelungește lockdown-ul, dar persoanele vaccinate sunt exceptate

Lockdown-ul instituit în Austria în urmă cu trei săptămâni pentru a lupta împotriva epidemiei de COVID-19 a luat sfârşit luni, aşa cum a fost prevăzut iniţial, mai puţin pentru persoanele nevaccinate.

'Avem o tendinţă pozitivă' de scădere a infectărilor şi 'am convenit să punem capăt lockdown-ului', a declarat noul cancelar, conservatorul Karl Nehammer.

Miercuri au fost fi detaliate etapele acestei redeschideri treptate, de la care vor fi exceptate persoanele care nu s-au vaccinat sau nu pot prezenta un certificat de anticorpi care să ateste o trecere recentă prin boală.

Marţi au fost raportate puţin peste 4.200 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, faţă de 16.000 în punctul maxim al valului epidemic la mijlocul lunii noiembrie.

În spitale se mai află însă peste 3.000 de pacienţi infectaţi cu coronavirus, dintre care 670 la terapie intensivă, cel mai mare număr înregistrat în acest an, scrie Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel