Balonul misterios de deasupra SUA. China a oferit câteva explicații

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 03 feb 2023, 17:26 | Categorie: Știri
Americanii spun una, chinezii au declarat altceva
Americanii spun una, chinezii au declarat altceva

Un lucru este cert: apariția acelui balon l-a determinat pe secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, să-și amâne vizita pe care urma să o efectueze în China. De ce? Pentru că, a explicat un responsabil american, șeful diplomației de la Washington nu dorește ca subiectul să domine discuțiile propune, eclipsând alte teme, mai importante.

China a declarat vineri că un 'dirijabil' care zboară deasupra Statelor Unite este pentru cercetări civile meteorologice şi alte scopuri ştiinţifice, şi şi-a exprimat regretul pentru faptul că acesta a deviat de la traiectorie, pătrunzând în spaţiul aerian american, transmite Reuters.

Un balon spion, au spus americanii

Oficiali americani au afirmat joi că un balon spion chinez zboară de câteva zile deasupra teritoriului Statelor Unite, în ceea ce ar fi o acţiune îndrăzneaţă înaintea vizitei plănuite a secretarului de stat Antony Blinken la Beijing.

Într-un comunicat emis vineri seară, Ministerul de Externe chinez a mai afirmat că va continua să menţină comunicarea cu Statele Unite pentru a gestiona în mod corespunzător situaţia ivită pe neaşteptate.

Nu este așa, au răspuns chinezii 

'Dirijabilul este din China şi este de natură civilă, utilizat pentru cercetări meteorologice şi alte cercetări ştiinţifice. Din cauza influenţei curenţilor de aer vestici şi a capabilităţii sale de control limitate, dirijabilul a deviat de la cursul intenţionat', a transmis ministerul chinez.

'China regretă că dirijabilul a deviat spre Statele Unite din greşeală din cauze de forţă majoră. China va continua să menţină comunicarea cu partea americană pentru a gestiona în mod corespunzător acest accident', afirmă comunicatul de la Beijing.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite