Balada ”HAIDUCULUI” Djokovic. Antivacciniștii bulgari - versuri pe o piesă de Lepa Brena: ”Nole, nebunul îi va fenta / Și nu se va...”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Novak Djokovic / flickr
Foto: Novak Djokovic / flickr

Telenovela Djokovic s-a transformat într-o dramă pentru o bună parte dintre sârbi, dar lupta numărului 1 mondial cu autoritățile din Australia i-a înflăcărat și pe vecinii bulgari.

”Djoker” are o mulțime de fani în Balcani care nu par a ține cont că marele tenismen ar trebui să dea niște explicații pentru mai multe neconcordanțe în declarațiile și faptele sale (testele sale PCR, cu rezultare ”dubioase” sau ieșirea în public, la o zi după presupusul rezultat pozitiv al testului PCR).

Evenimentele din Australia i-au determinat pe bulgari să-i compună lui Nole câteva strofe pe o melodie foarte populară în Balcani, care ar fi una dintre piesele preferate ale tenismenului sârb, și care îi aparține cântăreței Lepa Brena, regina muzicii turbo-folk din fosta Yugoslavie.

Iată care sunt versurile și cum sună piesa reinterpretată de bulgari:

 Australia, ducă-se pe pustii,

Coronavirusul să o mănânce.

Nu-l lasă pe Djokovic să intre

Îl închide într-un hotel

Aborigenii nu știu nici ei

Despre PCR și gena balcanică?

Să sară cangurul cât or vrea,

Djokovic câștigă iar.

Refrenul

Nole, haiducul îi va birui,

Faima balcanică o va dobândi.

Nole, nebunul îi va fenta

Și nu se va vaccina!

Cu plescaviță și rachiu de pere

Pune pe labe Omicron și Delta,

Novak Djokovic are coroană

E regele Balcanilor!

Refrenul

Nole, haiducul îi va birui,

Faima balcanică o va dobândi.

Nole, nebunul îi fa fenta

Și nu se va vaccina!

Citește și: Djokovic mai poate pune piciorul în Australia mai devreme de trei ani? Oficialii spun că nu va fi simplu, dar că sârbul poate face ceva

Melodia originală, cântată de Lepa Brena:

Citește și: Testarea PCR a lui Djokovic. Uite testul, nu e testul / Nole ar fi ieșit în public la o zi după presupusa infectare

După aproape două săptămâni tensionate, timp în care lui Nole i-a fost revocată viza și a fost obligat să rămână într-un centru special pentru migranți, Tribunalul federal australian a respins definitiv, duminică, 16 ianuarie, apelul depus de tenismen împotriva anulării vizei sale şi a deportării din Australia.

Situația numărului 1 ATP a depășit granițele sportului, pe rețelele de socializare fiind un adevărat război între tabăra susținătorilor sârbului și cei care consideră că ”Djoker” a forțat lucrurile.

”Trăiască legenda, toate cele bune în 2022.”

”Ce palmă uriașă pentru locuitorii din Melbourne care au îndurat unele dintre cele mai lungi perioade de lockdown din lume, au respectat regulile și s-au vaccinat așa cum li sa cerut. Este mai mult decât dezamăgitor.”

”Un exemplu cu adevărat negativ, micuțul plânge cerând permisiunea (de a juca n.r.). Ce se întâmplă cu regulile?”

”Da, sigur! Scutire medicală... Este nedrept pentru toți ceilalți jucători vaccinați să participi la Australian Open”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel