Azi este ziua lui Richard Sambora! Fostul chitarist al trupei Bon Jovi împlinește astăzi 64 de ani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Azi este ziua lui Richard Sambora! Fostul chitarist al trupei Bon Jovi împlinește astăzi 64 de ani
Azi este ziua lui Richard Sambora! Fostul chitarist al trupei Bon Jovi împlinește astăzi 64 de ani

Richard Stephen Sambora este un muzician, cântăreț, compozitor și producător american, cunoscut mai ales ca fiind chitaristul principal al trupei rock Bon Jovi din 1983 până în 2013. El și solistul Jon Bon Jovi au format principala unitate de compoziție a trupei. De asemenea, a lansat trei albume solo: Stranger in This Town în 1991, Undiscovered Soul în 1998 și Aftermath of the Lowdown lansat în septembrie 2012.

Sambora s-a alăturat trupei Bon Jovi în 1983, înlocuindu-l pe chitaristul principal original al trupei, Dave Sabo, care a continuat să formeze Skid Row. Alec John Such cânta într-o trupă cu Sambora și s-a alăturat trupei Bon Jovi în timp ce Sambora era plecat în Los Angeles pentru a da audiții pentru Kiss.

Când Sambora s-a întors acasă, Such l-a invitat prompt să vadă formația cântând. Sambora a fost impresionat de Bon Jovi după ce a văzut trupa cântând live, descriind formația ca fiind "magică", iar ulterior l-a abordat pe Jon Bon Jovi în culise și "i-a făcut un rezumat verbal". Deși Sambora a crezut inițial că Bon Jovi nu era interesat de el, a primit un telefon câteva zile mai târziu, invitându-l să repete cu trupa. Când Jon a sosit și a auzit trupa cu Sambora, l-a angajat pe loc.

În acea noapte, cei doi s-au întors la casa mamei lui Bon Jovi și au scris piesele "Come Back" și "Burning for Love", ambele urmând să apară pe albumul de debut al trupei din 1983.

Sambora a părăsit trupa în anul 2013.  În 2016 a declarat că motivul pentru care a părăsit trupa a fost acela de a acorda mai multă atenție familiei sale. "Chiar aveam nevoie să îmi iau ceva timp pentru a fi cu fiica mea", a declarat el "Ea avea nevoie de mine și eu aveam nevoie de ea, de fapt."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel