Azi e ziua lui Rick Savage! Basistul trupei Def Leppard a împlinit astăzi 63 de ani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Youtube
Captura Youtube

Rick Savage este un muzician britanic, cunoscut în principal ca fiind basistul și unul dintre membrii fondatori ai trupei de hard rock Def Leppard.

Născut pe 2 decembrie 1960 în Sheffield, Anglia, pe lângă contribuția sa la bas, Savage oferă și vocaluri de fundal în cadrul formației.

Def Leppard a devenit una dintre cele mai de succes trupe de hard rock din lume, iar Savage a fost o prezență constantă în componența formației de la înființarea sa în 1977. Pe lângă activitatea sa cu Def Leppard, Rick Savage a fost implicat și în alte proiecte muzicale.

Este recunoscut pentru tehnica sa la bas și pentru contribuția sa semnificativă la sunetul și succesul trupei Def Leppard.

Def Leppard este o celebră trupă britanică de hard rock și heavy metal. Fondată în 1977 în Sheffield, Anglia, membrii fondatori ai trupei sunt Joe Elliott (voce), Rick Savage (bas, voce), Rick Allen (tobe), Steve Clark (chitară) și Pete Willis (chitară). De-a lungul anilor, trupa a avut diverse schimbări în componența sa, iar Phil Collen a devenit chitarist înlocuindu-l pe Pete Willis în 1982.

Def Leppard a cunoscut un succes semnificativ în anii '80 și '90, devenind una dintre cele mai de succes trupe de hard rock din lume. Albumele lor "Pyromania" (1983) și "Hysteria" (1987) au avut vânzări masive și au inclus hituri precum "Pour Some Sugar On Me" și "Love Bites".

Trupa este cunoscută pentru sunetul lor melodic, armoniile vocale și impactul pe care l-au avut în dezvoltarea genului hair metal. Cu toate că au trecut prin provocări și schimbări în componență, Def Leppard a rămas o prezență importantă în industria muzicală rock.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel