Avram Iancu și-a încheiat ”cursa” pentru Schengen

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
FOTO: Facebook @Avram Iancu
FOTO: Facebook @Avram Iancu

Avram Iancu a înotat o mie de kilometri, în apele Rinului, pentru a susține aderarea României la spațiul Schengen.

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani, a încheiat cursa de înot în apele Rinului, acesta fiind modul în care susține aderarea României la spațiul Schengen.

”După 48 de zile de eforturi fizice, psihice, logistice, financiare și diplomatice am reușit. Am ajuns la destinația finală a acestui înot dedicat în exclusivitate integrării României în spațiul Schengen.

Deși efortul meu a fost unul titanic și de neimaginat, el reprezintă doar o mică și umilă contribuție la dorința noastră de a ne face auzit mesajul în lume: România este în Europa/România este Europa. De mii de ani și așa va fi cât va mai ține istoria”, a scris Avram Iancu pe contul său de Facebook.

”Suntem cetățeni europeni de prima mână”

”Facem parte din neamul Nadiei Comăneci, al lui Constantin Brâncuși, al lui Gheorghe Hagi, al lui Eugen Ionescu, al lui Ilie Năstase, al lui Ciprian Porumbescu, al lui Ivan Patzaichin, al lui Henri Coandă,  al Simonei Halep,  al lui Traian Vuia, al lui David Popovici sau al lui Petrache Poenaru.

Ați auzit de ei și veți mai auzi și de alții. România a furnizat Europei și omenirii oameni de valoare. Și 4 milioane de români lucrează în Europa.

Este nedrept să-i țineți pe acești oameni la cozi kilometrice, cu orele, când se întorc acasă de Paște și de Crăciun sau în concediile din timpul verii”, a continuat celebrul bibliotecar, care în vara lui 2017 a înotat întreg cursul Dunării, de la izvoare până la vărsare, fără costum de neopren.

”Atât am putut eu să fac”

”Nu m-a pus nimeni să fac acest efort. Nu mi-a cerut-o nimeni. Și nici nu m-a obligat cineva.

Am simțit  că sunt doar dator să fac și eu ceva pentru țara mea. Iar ce știu eu sa fac mai bine este să înot. Am slăbit 8 kilograme!

M-am bucurat să văd că la final am fost așteptat de un reprezentant al Ambasadei României din Olanda.

Domnul consul Bogdan Jâglău, îmbrăcat în vestă tricoloră, m-a întâmpinat, felicitat, și înmânat o diploma și un trofeu.

Pe o ploaie câinească am fost așteptat și de un micuț grup de români”, a mai scris înotătorul care a ținut să le mulțumească tuturor celor care i-au fost alături în acest demers inedit.

Vezi și: Paris, prima capitală europeană fără trotinete electrice de închiriat

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel