Avocatul Otilia Sava îți spune ce să faci cu vecinii gălăgioși. Cum te apără legea

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie de la Life Of Pix: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/acasa-casa-mansarda-bloc-2459/
Fotografie de la Life Of Pix: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/acasa-casa-mansarda-bloc-2459/

Avocatul Otilia Sava a fost invitată la emisiunea Super Neatza cu Răzvan și Dani, unde a vorbit despre vecinii gălăcioși și despre amenzile pentru cei care deranjează în mod repetat. 

Întrebată ce putem face ca proprietar sau chiriaș când se întâmplă să fim scoși din sărite de vecini, avocatul Otilia Sava a răspuns: ‘’Este irelevant dacă ești chiriaș sau proprietar, oricine intră în bloc, chiar și oaspeții tăi care intră în bloc trebuie să respecte aceleași reguli și regula este legea și bunul simț, bunele moravuri. Și dacă vorbim de lege, este legea 61, care se ocupă de ordinea și liniștea publică și în cazul în care avem o problemă cu zgomotul, ce poate să ne enerveze într-un bloc, faptul că suntem deranjați de zgomote, corect? Că viața ta nu poate să mai fie bună pentru că trebuie să interferezi cu muzica de deasupra, care nu este pe gustul tău sau e prea tare., a spus avocatul Otilia Sava.

Nerespectarea orelor de liniște la bloc îți poate aduce amenzi considerabile de până la câteva mii de lei.

E bine să ai un grup. E bine să discuți cu vecinul tău față în față și dacă nu reușești să ajungi la un compromis, pentru că atunci când vorbim despre conviețuirea asta pe scară, vorbim de un compromis. Se spune că mai ușor iubești lumea întreagă, decât vecinul de alături. Dacă nu ești în situația asta favorabilă și n-ai cu cine să te înțelegi, evident că ajungi la lege, legea 61 și ce trebuie să știe cei de acasă este că s-au modificat foarte mult amenzile, sunt chiar ispititoare pentru vecinii care au probleme cu vecinii gălăgioși, adică orele de liniște sunt între orele 13:00 – 14:00 și 22:00 – 08:00., a mai precizat avocatul Otilia Sava.

În orele de liniște, cei care deranjează vecinii vor primi sancțiuni usturătoare.

În orele de liniște, dacă tulburi liniștea vecinilor, sancțiunile sunt mai grave, de la 500, la 1.500 de lei, pentru prima abatere, dacă îți tulburi vecinul și dacă în 24 de ore perseverezi și nu te potolești, ajungi până la 3.000 de lei, adică nu e puțin pentru o familie să plătească 3.000 de lei., a mai adăugat avocatul Otilia Sava.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel