Avocatul lui Young Thug evită închisoarea în cazul RICO de profil înalt din Georgia

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Avocatul rapperului Young Thug a evitat să fie încarcerat miercuri, datorită intervenției Curții Supreme din Georgia, după ce un judecător l-a găsit vinovat de dispreț față de instanță în cazul RICO de profil înalt împotriva celebrului său client. Procurorii îl acuză pe rapper că ar fi liderul unei bande din Atlanta implicate în acte de crimă și jaf.

Pe 7 iunie, judecătorul Ural Glanville l-a găsit pe Brian Steel, avocatul câștigătorului premiului Grammy, vinovat de dispreț penal după ce acesta a acuzat judecătorul și procurorii că au avut o întâlnire „neconstituțională” cu martorul principal al acuzării, Kenneth „Lil Woody” Copeland, și a refuzat să dezvăluie cine i-a spus despre întâlnire.

Copeland este acuzat că ar fi asociat cu YSL, casa de discuri a lui Young Thug. Copeland susține că YSL înseamnă Young Stoner Life, dar procurorii spun că YSL înseamnă și Young Slime Life, o bandă violentă de stradă.

În aceeași zi, Copeland, care primise imunitate, nu a depus mărturie invocând dreptul său la al Cincilea Amendament și a fost dus la închisoare. Cu toate acestea, pe 10 iunie, Copeland a revenit și a depus mărturie despre legăturile sale cu Young Thug și YSL.

Steel a spus în instanță că, dacă a avut loc o întâlnire cu ușile închise, „ceea ce avem aici este constrângere, intimidare a martorilor, comunicări ex parte pentru care avem dreptul constituțional de a fi prezenți.”

Glanville a ordonat ca Steel să servească următoarele 10 weekend-uri în închisoarea din Fulton County începând cu acest weekend, dar pe 12 iunie, Curtea Supremă din Georgia a acordat o cerere de urgență pentru eliberare pe cauțiune. Steel nu va trebui să se prezinte la închisoare vineri și va rămâne liber în timp ce contestația sa privind disprețul față de instanță este în apel.

Procesul lui Young Thug

În mai 2022, un juriu din Fulton County l-a inculpat pe rapperul Jeffrey „Young Thug” Williams pentru conspirație de a încălca Legea RICO (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act). Rapperul a fost, de asemenea, acuzat de infracțiuni legate de bande, droguri și arme.

Rapperul, acuzat împreună cu alte 27 de persoane, este în proces alături de cinci co-inculpați. Mulți dintre cei enumerați în inculpare fie au acceptat acorduri de recunoaștere a vinovăției, fie nu au avut reprezentare legală, fie au avut cazurile separate de cel al lui Young Thug sau nu au fost arestați.

Activitățile de bandă enumerate în inculpare includ crimă, tentativă de crimă, jaf armat, agresiune agravată cu o armă letală și deturnare de vehicule. În august 2022, acuzații suplimentare au fost adăugate pentru a include acuzații de droguri și arme pentru Young Thug. Acuzația RICO și cele două acuzații de bandă au o pedeapsă de la cinci la 20 de ani de închisoare.

Procurorul din Fulton County, Adriane Love, a acuzat membrii YSL că „se mișcă ca o haită,” cu Young Thug în fruntea lor și a asociaților lor.

„De 10 ani și continuând, grupul care se autointitulează Young Slime Life a dominat comunitatea Cleveland Avenue din Fulton County,” a spus Love în declarațiile de deschidere din noiembrie. Ea a mai acuzat YSL de crearea „unui crater în mijlocul comunității Cleveland Avenue din Fulton County, care a absorbit tinerii, inocența și chiar viețile unora dintre cei mai tineri membri ai [sale].”

Toți inculpații în proces au pledat nevinovat.

Steel a declarat pentru New York Times în 2022 că rapperul „provine dintr-o copilărie extrem de dificilă și s-a comportat de-a lungul vieții într-un mod demn de admirat. Nu a comis nicio infracțiune.”

Complexitatea Procesului

De când a început procesul în noiembrie 2023, cel puțin 17 seturi specifice de versuri de la Young Thug și YSL menționate în inculpare au fost prezentate ca probe. Procurorii spun că versurile reprezintă „acte evidente în continuarea conspirației” de a încălca Legea RICO.

Versurile includ: „Vrei să fii slime? Mergi și omoară pe cineva,” din piesa „Really Be Slime” de la YSL și „Nu am omorât pe nimeni, dar am de-a face cu acel cadavru ... Obțin tot felul de bani, sunt un general,” din piesa lui Young Thug din 2018, „Anybody.”

Cu toate acestea, apărarea a argumentat că admiterea versurilor ca probe a fost rasistă.

„Folosirea acestor versuri/poezii/artiștilor/discurs împotriva dlui Williams este rasistă și discriminatorie pentru că juriul va fi atât de otrăvit și prejudiciat de aceste versuri/poezii/artiști/discurs deoarece este o defăimare a caracterului nelegală,” a spus avocatul lui Young Thug într-o moțiune.

Procesul lui Young Thug este unul dintre cele două cazuri de profil înalt pe care biroul procurorului districtual din Fulton County, Fani Willis, le urmărește. În 2023, ea l-a inculpat pe fostul președinte Donald Trump și pe mai mult de o duzină de aliați ai săi pe acuzații RICO pentru presupusa conspirație de a încerca să răstoarne rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020 din Georgia.

Procesul complex a fost, de asemenea, împovărat de o serie de evenimente care au încetinit procesul judiciar, inclusiv:

- Un inculpat înjunghiat în închisoare
- Un avocat al apărării arestat pe acuzații de bandă legate de un alt caz
- Un deputat de județ încercând să introducă contrabandă unui inculpat
- Un martor acuzând un investigator din biroul lui Willis că a lăsat mesaje telefonice de hărțuire
- O presupusă tentativă de schimb de droguri în timpul sesiunii de instanță
- Willis apărându-l pe co-fondatorul casei de discuri YSL, YSL Mondo, într-un caz trecut

Ce urmează

Judecătorul Glanville i-a refuzat lui Young Thug eliberarea pe cauțiune de mai multe ori, susținând că rapperul reprezintă o amenințare pentru martori, are potențialul de a fugi și este un pericol pentru comunitate.

Procesul ar putea continua până în 2025.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel