Avocadoul are beneficii extraordinare. Uite trei pe care nu le știai!

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Beneficiile avocadoului i-au surprins pe mulți!

Avocadoul este un fruct destul de unic. În timp ce cele mai multe fructe conțin în principal carbohidrați, avocadoul are un procent mare de grăsimi sănătoase. Mai multe studii îi subliniază beneficiile importante pentru sănătate, potrivit Healthline.com.

1. Avocadoul este incredibil de nutritiv

Avocadoul este fructul pomului de avocado. Acesta are o valoare nutritivă mare și este folosit în multe feluri de mâncare pentru gustul extraordinar și textura bogată. Este principalul ingredient din guacamole.

Cei mai importanți nutrienți ai unei porții de 100 grame de avocado, după procentul din valoarea zilnică necesară corpului, sunt: Vitamina K (26%), acidul folic (20%), Vitamina C (17%), potasiu (14%), Vitamina B5 (14%), Vitamina B6 (13%) și Vitamina E (10%).

2. Avocadoul conține mai mult potasiu decât bananele

Potasiul este un nutrient extrem de bun pentru sănătate, iar fructele acestea sunt foarte bogate în potasiu. În timp ce bananele oferă 10% din valoarea zilnică necesară corpului, avocadoul oferă 14% în aceeași porție.

Citește și: Studiu despre zahăr. Bilic: Nu ne face viața mai dulce, ci doar ne “ruginește” mai repede

3. Avocadoul are tot felul de acizi grași monosaturați care sunt buni pentru inimă

Acest fruct este unul bogat în grăsime. 77% din caloriile avocadoului vin din grăsime, adică este una dintre cele mai bogate în grăsime plante din lume. Însă, aceștia nu conțin doar grăsime. Vorbim aici despre acid oleic, un component important al uleiului de măsline.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel