Avertizări de inundaţii în Marea Britanie în urma ploilor torenţiale

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 07 ian 2023, 16:40 | Categorie: Știri
Avertizări de inundaţii în Marea Britanie în urma ploilor torenţiale / foto pexels
Avertizări de inundaţii în Marea Britanie în urma ploilor torenţiale / foto pexels

Circa 35 de avertizări pentru inundaţii au fost emise pe teritoriul Angliei şi Ţării Galilor după ce ploile torenţiale s-au abătut asupra unor regiuni din Marea Britanie, informează DPA şi PA Media.

După ce ploile au traversat sâmbătă dimineaţă teritoriul Marii Britanii îndreptându-se spre est, au fost emise 27 de avertizări pentru inundaţii în Anglia şi opt în Ţara Galilor.

Agenţia pentru protecţia mediului din Scoţia a emis şase alerte pe teritoriul Scoţiei.

Met Office a emis anterior alerte meteo galbene de ploaie pentru Ţara Galilor şi sud-vestul Angliei pentru perioada nopţii, prognozând că în multe zone se aşteaptă cantităţi de 20-30 de milimetri de precipitaţii pe parcursul a şase până la nouă ore şi circa 50-60 de milimetri în zonele mai înalte.

Sudul Ţării Galilor s-a confruntat cu ploi torenţiale în ultimele 12 ore până sâmbătă la ora 9:00 (9:00 GMT).

În localitatea Libanus din Ţara Galilor s-au înregistrat 44 de milimetri de ploaie, iar în Gorslas, 42,2 milimetri. În acelaşi timp, au existat precipitaţii semnificative în sud-vestul Angliei, a precizat meteorologul Met Office Alex Burkill.

O cantitate de 27,2 milimetri de ploaie a fost înregistrată în Harbertonford, iar în Cornwood, 26,5 milimetri de ploaie în timpul nopţii.

Un alt val de vreme instabilă urmează să se instaleze în acest weekend, când norii şi ploile ar putea fi înlocuite de o combinaţie de vreme însorită şi averse.

Vânturile puternice şi ploile au provocat perturbări pe drumuri locale din Cornwall şi Devon, determinând poliţia să îndemne conducătorii auto la vigilenţă, potrivit postului local Cornwall Live.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite