Avertismentul unui ministru francez: Twitter riscă să fie interzisă în UE

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Elon Musk intenționează să facă din X, fostul Twitter, un serviciu contra cost
Elon Musk intenționează să facă din X, fostul Twitter, un serviciu contra cost

Ministrul francez al tranziției digitale, Jean-Noel Barrot, avertizează că Twitter poate fi interzisă în UE dacă nu respectă normele europene împotriva dezinformării.

"Dacă Twitter nu se conformează normelor noastre va fi interzisă, în caz de recidivă, în Uniunea Europeană", a spus ministrul francez într-un interviu acordat postului de radio public France Info.

El a subliniat că la sfârșitul lunii august vor fi implementate în UE noi reguli pentru rețelele de socializare, care includ cerințe privind publicitatea adresată minorilor și obligația de a combate activ dezinformarea.

Dacă nu se conformează noilor exigenţe, reţelele de socializare vor primi iniţial amenzi foarte mari, de 6% din cifra lor de afaceri la nivel mondial, ceea ce în cazul Twitter ar însemna aproximativ 300 de milioane de euro, a indicat acelaşi ministru francez.

Deși recunoaște importanța Twitter în dezbaterile politice, el a subliniat că nu putem permite ca o rețea de socializare precum Twitter să fie capturată de susținătorii dezinformării și să afecteze democrația noastră.

În timp ce media tradițională este supusă unor mecanisme de responsabilitate pentru conținutul pe care îl publică, același lucru nu se aplică rețelelor de socializare, a explicat oficialul francez. Prin urmare, el a reiterat faptul că, dacă Twitter nu se conformează noilor norme UE care vor intra în vigoare pe 25 august, această rețea de socializare "nu va fi binevenită în Europa".

Ministrul a criticat rețelele de socializare pentru lipsa lor de verificare a vârstei utilizatorilor, ceea ce duce la deschiderea primelor conturi în jurul vârstei de 8 ani și jumătate în Franța, în ciuda faptului că aceste rețele recomandă, în general, vârsta minimă de 13 ani.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel