Avertisment: Evită aceste melodii când ești la volan

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie de la JESHOOTS.com, Pexels
Fotografie de la JESHOOTS.com, Pexels

Studiul dezvăluie că anumite piese muzicale pot fi extrem de distractive în timpul condusului. Artiști de top precum Jay-Z, Alicia Keys și Red Hot Chili Peppers sunt printre cei mai des menționați.

Multe persoane se bucură de momentele de condus în timp ce ascultă muzica preferată la radio sau în propriul playlist. Cu toate acestea, este important să fim conștienți că muzica poate fi o sursă de distrageri atunci când suntem la volan. Potrivit Departamentului de Transport din Statele Unite ale Americii, 7% dintre accidentele rutiere mortale înregistrate în 2019 au fost cauzate de distrageri ale atenției.

Şcoala de Şoferi, din Marea Britanie, „Pass Me Fast‟ a întocmit un top al melodiilor, de pe Spotify, care distrag cel mai mult atenţia la volan. Ei au evaluat piesele după cât de multă energie transmit, cât sunt de „dansabile‟ şi cât de multă emoţie transmit. Iată care sunt primele 5 piese din topul lor!

Locul 5: Red Hot Chili Peppers - „Can’t Stop‟

„Can’t Stop‟ este una dintre cele mai populare piese ale formaţiei Red Hot Chili Peppers şi una dintre melodiile care îţi pot distrage atenţia cel mai mult, de la lucrurile pe care le ai de făcut. Single-ul din 2003 apare pe albumul „On the Way‟, iar pe Youtube are aproape 300 de milioane de vizualizări.

Locul 4: A-ha - „Take on Me‟

Cu piesa „Take on Me‟, trupa norvegiană A-ha a intrat rapid în topurile muzicale. Videoclipul piesei relansate de A-ha, în varianta 4K, în anul 2010, a atins peste 1 miliard de vizualizări, pe Youtube. Videoclipul a fost regizat de către Steve Barron şi este unul dintre cele mai vizionate din istorie.

Locul 3: Jay-Z ft. Alicia Keys - „Empire State of Mind‟

Piesa „Empire State of Mind‟ a fost atât în topurile internaţionale, cât şi în cele din România, o lungă perioadă pe primele locuri. Potrivit specialiştilor, piesa lui Jay-Z, cântată cu Alicia Keys, reprezintă un pericol la volan, deoarece transmite multă emoţie, în special despre oraşul New York.

Locul 2: The Killers - „Mr. Brightside‟

„Mr. Brightside‟ este primul single al formaţiei The Killers, extras de pe primul lor album, „Hot Fuss‟. Cântecul, din anul 2003, spune povestea unui iubit gelos şi reprezintă a doua cea mai periculoasă melodie pe care o poţi pune în maşină.

Locul 1: Outkast - „Hey Ya!‟

Imediat de la lansare, piesa „Hey Ya!‟ a devenit un succes comercial, ajungând rapid pe primele locuri în: Statele Unite, Canada, Australia, Norvegia şi Suedia. Cu aproape 600 de milioane de vizualizări pe Youtube, „Hey Ya‟ a devenit una dintre cele mai cunoscute piese pe plan mondial, dar şi cea mai periculoasă de ascultat, la volan. Potrivit specialiştilor, atât ritmul ei dansant, cât şi versurile îţi pot distrage cel mai mult atenţia atunci când conduci. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel