Autorul Sorin Berilă lansează, la Constanța, cartea "Apostolii întunericului și comunizarea României"

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Social
Autorul Sorin Berilă lansează, la Constanța, cartea Apostolii întunericului și comunizarea României
Autorul Sorin Berilă lansează, la Constanța, cartea Apostolii întunericului și comunizarea României

Două evenimente editoriale cu totul speciale vor fi găzduite de Curtea Brâncovenească din Constanța pe data de 31 martie.

Astfel, Curtea Brâncovenească organizează conferința „România azi: despre interesul național și supraviețuirea statului, într-un context dificil”. La eveniment va participa și fostul ministru Ilie Șerbănescu.

De asemenea, la eveniment va fi lansată și cartea „Apostolii întunericului și comunizarea României”, semnată de Sorin Berilă. Conferința va avea loc vineri, 31 martie, la ora 17:30, la Curtea Brâncovenească din Constanța.

În opinia președintelui Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, cartea scrisă de Sorin Berilă „tinde să facă o istorie a mișcării de stânga mondiale, dar cu accent pe cazul special al României. Este o întreprindere temerară, greu de întreprins, dar totuși, cu șanse mari de reușită. Demersul acesta a fost determinat de o îngrijorare a autorului și a multora dintre contemporani, îngrijorare cauzată de un fenomen acutizat relativ recent, neo marxismul. Autorul pornește de la surse indubitabile, caută antecedente, găsește avocați aproape uitați ai cauzei, îi dă în vileag pe unii teoreticieni importanți care au fost toboșarii noului neo-comunism”.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel