Au pornit sirenele de război, iar locuitorii au fugit în adăposturi

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Reuters: Ce este gruparea palestiniană Hamas/ Photo by asim alnamat
Reuters: Ce este gruparea palestiniană Hamas/ Photo by asim alnamat

Întreprinderile şi şcolile din Gaza rămân închise, iar Israelul menţine închise două puncte de control cu Gaza. 

Forţele aeriene israeliene au lovit miercuri, pentru a doua zi consecutiv, ţinte ale Jihadului Islamic din Gaza, iar militanţii palestinieni din enclavă au început să lanseze rachete peste graniţă, declanşând sirene şi trimiţând locuitorii în adăposturi, relatează Reuters.

Armata a declarat că a lovit locaţii de lansare a rachetelor aparţinând grupării, în timp ce o serie de explozii au zguduit diferite puncte, inclusiv ceea ce martorii au descris ca fiind o tabără de antrenament în partea de nord a Fâşiei Gaza şi o zonă deschisă în sud.

Israelul atacă poziţii din Fâşia Gaza ca ripostă la atacuri cu rachete
Cel puţin o persoană a fost ucisă şi una a fost rănită, au declarat lucrători medicali. Identităţile victimelor nu au fost disponibile imediat.

La câteva minute după loviturile israeliene, sirenele au sunat în oraşul Sderot din sudul ţării şi în zona din jurul Fâşiei Gaza, precum şi în oraşul Aşkelon, aflat la 14 km distanţă, avertizând asupra rachetelor care se apropiau.

În Gaza, au putut fi văzute în aer mai multe dâre care se ridicau în timp ce erau lansate rachete. Exploziile din aer au semnalat interceptarea rachetelor de către sistemul de apărare aeriană Iron Dome al Israelului.

Nu au fost raportate victime israeliene. Israelul a lansat marţi o serie de lovituri, vizând ceea ce a declarat că sunt lideri de rang înalt ai Jihadului Islamic responsabili de planificarea unor atacuri împotriva Israelului. Cel puţin 10 civili au fost ucişi în aceste lovituri, precum şi trei comandanţi de rang înalt.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel