Atletul Oscar Pistorius, eliberat condiționat la 11 ani de la uciderea prietenei sale

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Oscar Pistorius, legendă a atletismului, a fost primul sportiv protezat care a participat în cursă cu atleți valizi la Jocurile Olimpice Londra 2012.

Oscar Pistorius, fost campion paralimpic sud-african,  a fost eliberat condiţionat, la aproape unsprezece ani de la uciderea prietenei sale, Reeva Steenkamp, un caz intens mediatizat pe întreaga planetă la momentul respectiv, informează AFP şi Reuters.

Pistorius, care a petrecut aproximativ opt ani şi jumătate în spatele gratiilor, a părăsit vineri dimineaţă închisoarea din Atteridgeville, de la periferia capitalei Pretoria şi se află ”la domiciliul său”, a anunţat Departamentul Serviciilor Penitenciare din Africa de Sud.

Punerea sa în libertate condiţionată a fost decisă de o Comisia însărcinată cu eliberările anticipate, care a examinat cazul lui Oscar Pistorius în luna noiembrie.

În noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, atletul sud-african, astăzi în vârstă de 37 de ani, şi-a împuşcat mortal partenera, manechinul Reeva Steenkamp (29 de ani), trăgând mai multe gloanţe prin uşa băii camerei sale, în reşedinţa sa ultrasecurizată din Pretoria.

”Blade Runner”, premieră la JO de la Londra 2012

Cu un an înaintea acestui tragic eveniment, sextuplul campion paralimpic, supranumit ”Blade Runner” din cauza protezelor sale de carbon, a intrat în legenda sportului, după ce a concurat alături de atleţi valizi în proba de 400 m din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, o premieră pentru un sportiv cu ambele picioare amputate.

Oscar Pistorius a fost condamnat în 2014, în primă instanţă, la cinci ani de închisoare pentru ucidere involuntară, la finalul unui proces care a durat mai multe luni, transmis în direct la televiziune.

După un apel al Parchetului şi o nouă condamnare la şase ani de închisoare, pronunţată în 2016, saga judiciară a continuat până când Curtea Supremă sud-africană a decis în final să-l condamne pe Pistorius la 13 ani şi 5 luni de închisoare, în noiembrie 2017, conform Agerpres.

Vezi și: Respectarea Armistițiului Olimpic, rezoluția pe care o cere Adunarea Generală a ONU

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel