Atenție șoferi, ceață densă pe mai multe artere rutiere din țară

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Poliția îi atenționează pe șoferi cu privire la condițiile meteo nefavorabile și cu riscul de producere a accidentelor. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră - 15:45, se circulă în condiții de ceață, care reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Sălaj, Bacău și Botoșani.

”Recomandăm conducătorilor auto să sporească atenția la volan, să mărească distanța de siguranță între vehicule şi să folosească luminile de ceață din dotarea autovehiculelor. Evitați manevrele riscante!”, susțin polițiștii. 

Accident cu două TIR-uri, trafic oprit

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A4 Ovidiu-Agigea, kilometrul 19+200 de metri, în apropierea localității Agigea, județul Constanța, a avut loc o tamponare în care au fost implicate două autotrenuri.

Unul dintre acestea s-a răsturnat, fiind împrăștiat pietriș pe carosabil. Nu sunt persoane rănite.

Traficul rutier pe sensul către Constanța este oprit.

Cod portocaliu de vreme rea în România 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip Cod portocaliu, valabilă în intervalul 11 decembrie, ora 17:00 – 12 decembrie, ora 17:00.

Fenomene vizate: precipitații abundente: ploi și ninsori la altitudini de peste 1700 m.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații abundente. Va ploua, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80...100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității. Cantitățile de apă vor depăși 50...60 l/mp și pe suprafețe mici 70 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Citește mai multe aici!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel