Atenție, părinți! O nouă formă de bullying în școlile din România. Radu Leca: Copiii sunt sunați la diferite ore

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Psihologul Radu Leca a prezentat o nouă formă de bullying ce se manifestă în școlile din România.

Odată cu începerea școlilor, după doi ani de pandemie, fenomenul de bullying pare că nu s-a diminuat, ci din contră, a căpătat amploare și noi forme de manifestare. Psihologul Radu Leca a prezentat cea mai nouă metodă prin care elevii răuvoitori își terorizează colegii de școală:

„Bullyingul a reapărut în școli cu o forță fantastică datorită faptului că majoritatea părinților au stat într-o așteptare și într-o foarte marie furie în interiorul caselor (n.r. după cei doi ani de pandemie). Aveam de-a face cu o nouă formă de bullying prezentă în școlile din România.

Sunt alese victime, respectiv copii sensibili, care nu pot socializa cu ușurință și sunt sunați la diferite ore, de diferiți colegi care creează o ruletă. Ruleta se realizează pe grupurile de WhatsApp și se alege, nu la întâmplare, victima, respectiv victima care va ceda cu siguranță sau care va plânge imediat cum se închide apelul. Apelul este realizat sub formă de unknown caller/unknown id (apelant necunoscut), iar vorbele care îi sunt spuse victimei la telefon sunt grele și au legătură cu defecte fizice, defecte emoționale și/sau elemente psiho-emoționale care creează efecte negative, respectiv anxietate, depresie, ticuri sau tulburare obsesiv-compulsivă.

Acești copii sunt scoși în afara societății academice din interiorul școlilor, sunt scoși în afara a tot ceea ce înseamnă grupuri de Whatsapp, sunt marginalizați, sunt sunați noaptea și ziua de către copiii populari.

Există posibilitatea ca acest bullying să fie oprit atât timp cât părinții victimei reclamă acest lucru, mai întâi dirigintelui și ulterior să creează, fără niciun fel de rușine, o primă hârtie oficială cu număr de înregistrare către cabinetul directorului și ulterior către Ministerul Educației. Acest fenomen trebuie să fie oprit, iar copiii noștri sensibili trebuie să fie protejați“, a precizat, pentru DC News, psihologul Radu Leca.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel