Atenție la câini: cele 7 semne care iți indică că sunt pe cale să te atace. Iată ce trebuie să faci

Autorul articolului: Elena Didilă |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie de la Alexas Fotos/ Pexels
Fotografie de la Alexas Fotos/ Pexels

Acestea sunt cele 7 semne care ar trebui să te facă să fii atent la câine: te-ar putea ataca. Iată ce să faci.

A avea un animal de companie, în special un câine, poate oferi proprietarului multă satisfacție. De fapt, sunt multe momente și experiențe care pot fi împărtășite cu el, scrie Curiosauro.

De la plimbare la jocuri, fără a uita de răsfăț. Cu toate acestea, nu trebuie să faceți niciodată greșeala de a vă subestima câinele, deoarece, fiind un animal, poate manifesta comportamente dictate de instinctul său de supraviețuire.

De aceea ar trebui să fii mereu atent la aceste 7 semne pentru că ele ne fac să înțelegem că un câine poate fi gata să atace.

Câinele este un animal destul de sociabil. Totuși, dacă este stimulat de senzații precum frică, amenințare sau spaimă, chiar și cel mai docil animal poate ataca în orice moment.

Iată cele 7 semne de care ar trebui să țineți cont:

- câinele începe să-și lingă botul

- ține urechile îdreptate spre spate

- cască

- are ochii albi în formă de semilună

- ține capul întors

- se îndepărtează de un alt câine

- iși coboară abdomenul aproape de pământ

În cazul în care observăm unul dintre aceste semne, cel mai bun lucru de făcut este să-i acordăm câinelui puțin spațiu, pentru a nu-l forța să relaționeze cu alte persoane sau cu alte animale, riscând să-i întărească sentimentul de disconfort.

În cazul în care câinele s-ar implica într-o luptă cu altul, nu trebuie să încercați niciodată să-i despărțiți, altfel ați putea fi grav rănit. Dacă ar fi să fim mușcați, clătiți imediat pielea sub apă și apoi consultați un medic.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel