Atac puternic asupra garnizoanei ruse din Insula Şerpilor

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri

Imagini din satelit ale Insulei Șerpilor, înainte și după loviturile aeriene, arată pozițiile rusești, lovite de rachete.

Imagini din satelit ale insulei Șerpilor au fost făcute publice după o nouă lovitură forțelor aeriene ale Ucrainei asupra pozițiilor rusești. În special, ele arată cel puțin trei puncte de lovitura.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operaţional SUD din Ucraina, Natalia Humeniuk, a declarat, miercuri, că forţele armate ucrainene au lansat o lovitură masivă asupra garnizoanei ruse din Insula Şerpilor, scrie Rador.

În plus, 49 de ruși au fost uciși în sud, 2 obuziere autopropulsate Msta-C, un tractor, o stație de război electronic, un depozit de muniții și cinci unități de vehicule și vehicule blindate.

După cum se remarcă, timp de zile întregi diviziile noastre au executat 150 de sarcini de foc, din aer sunt lovite cinci lovituri asupra inamicului.

Potrivit Nataliei Humeniuk, operaţiunea de înfrângere a unităţilor inamice de pe insulă continuă.

"În ceea ce priveşte insula, a fost o lovitură masivă folosind diverse forţe, dar nu le dezvăluim pe toate, pentru că inamicul ne ascultă şi ne citeşte. Această lovitură a cauzat anumite pierderi (inamicului - n.r.), observăm şi înţelegem că au fost afectate atât personal militar, cât şi echipamentele" - a precizat Humeniuk.

Potrivit acesteia, datorită atacului lansat de forţele ucrainene, un sistem rusesc de apărare antiaeriană Panţîr a fost avariat semnificativ şi, posibil, chiar distrus, iar o staţie radar, de asemenea, a fost avariată. "Inamicul are şi alte pierderi, dar aceste informaţii sunt în curs de precizare. Operaţiunea (de înfrângere a ruşilor de pe Insula Şerpilor, n.r.) continuă şi cred că vom raporta informaţii foarte curând" - a subliniat purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operaţional SUD din Ucraina.

Amintim că presa din Ucraina a scris, marţi, că forţele ucrainene au lansat un atac masiv asupra trupelor ruse de pe Insula Şerpilor, lovind un sistem de rachete antiaeriene Panţîr S1, o staţie radar şi mai multe vehicule. Experţii din grupul OSINT-88 au publicat, de asemenea, imagini din satelit care arată mai multe suprafeţe arse pe teritoriul Insulei Şerpilor.

Rusia răspunde și lovește Mîkolaiv

Potrivit șefului administrației militare regionale, Vitaly Kim, șapte lovituri cu rachete au fost raportate, miercuri dimineaţă, la Mikolaiv, locuitorii semnalând incendii de amploare izbucnite în urma bombardamentelor.

Potrivit presei locale, au fost avariate atât infrastructura oraşului, în special industria portuară, cât şi clădiri rezidenţiale.

În jurul orei 11:00, au fost semnalate două explozii. Câteva minute mai târziu, la Mikolaiv a fost activată alarma de raid aerian. În jurul orei 11:25, o altă explozie puternică a zguduit oraşul, după care a fost observat un nor negru de fum. Localnicii au relatat că, după atac, au izbucnit incendii vizibile chiar şi din zonele periferice. "Oraşul Mikolaiv este sub un puternic atac cu rachete. În diferite cartiere se aud periodic explozii puternice" - a semnalat un localnic. Presa locală relatează că înainte de exploziile de la Mikolaiv, au fost semanalate lansări de rachete dinspre Herson, oraş temporar ocupat de către trupele ruse.(

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel