Atac într-un tren din Germania, săvârșit de un cetățean sirian. Doi oameni au fost uciși

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Atac într-un tren din Germania. 

Două persoane au fost ucise şi cinci rănite într-un atac cu cuţitul comis miercuri într-un tren în nordul Germaniei, au anunţat surse din poliţie şi un ministru de interne regional, relatează agenţiile DPA şi EFE, conform Agerpres. 

Trenul regional plecase dinspre Kiel către Hamburg, iar cu puţin timp înainte de sosirea în gara Brokstedt, în landul Schleswig Holstein, atacatorul s-a năpustit cu cuţitul asupra unor pasageri, ucigând două persoane şi rănind alte cinci.

Atacatorul a fost imobilizat şi arestat în gara Brokstedt. Autorităţile germane nu au oferit informaţii despre el, dar potrivit săptămânalului Focus este vorba despre un sirian.

Rusia, atacuri teroriste în Europa? Chirieac: Acest pericol nu poate fi ignorat

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre posibilitatea apariției unor atacuri terorist lansate de Rusia pe teritoriul european.

Întrebat, la Antena 3, cât de posibil este un scenariu în care ruşii să comită acte de terorism pe teritoriul Europei, mai ales că avem un război de ceva vreme şi teoretic serviciile europene ar trebui să fie în alertă, analistul politic Bogdan Chirieac a spus:

"Cu actuala conducere a Rusiei, acest pericol nu poate fi ignorat. Înseamnă că Rusia ar provoca actul de terorism şi şi l-ar asuma, cum făcea Al-Qaeda, dar pot să apară sabotaje, pot să apară diverse lovituri nerevendicate, aşa cum nimeni nu a revendicat aruncarea în aer a conductei Nord Stream 2. După cum ştiţi, până acum nu s-a reuşit să se afle. Tot ce se ştie este că cineva a pus explozibil acolo. Aşadar, lucrul ăsta este posibil. Citește continuarea pe DCNews

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel