Atac armat la o universitate din Filipine

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Atac armat la o universitate din Filipine / Foto: Pixabay, de Rudy and Peter Skitterians
Atac armat la o universitate din Filipine / Foto: Pixabay, de Rudy and Peter Skitterians

Un atac armat a avut loc la o universitate din Filipine.

Trei persoane au fost ucise duminică într-un atac armat la o universitate din capitala Filipinelor, Manila, transmite Agerpres. Potrivit autorităților, incidentul pare a fi un asasinat ţintit, relatează AFP.

Incidentul s-a produs la Universitatea Ateneo din Manila în momentul în care studenţi la Drept şi familiile lor se adunau pentru o ceremonie de înmânare de diplome la care urma să asiste şi preşedintele Curţii Supreme.

Rose Furigay, fost primar al unui oraş din provincia sudică Basilan şi a cărei fiică se număra printre absolvenţi, a fost ucisă, a declarat Joy Belmonte, primarul aglomerării urbane unde s-a derulat atacul, Quenzon City. Asistentul lui Rose Furigay şi un agent de securitate al universităţii au murit de asemenea. Presupusul atacator a fost arestat. Fiica lui Rose Furigay a fost rănită şi se află în "stare stabilă" la spital, conform poliţiei.

"Suntem extrem de îndureraţi şi îndoliaţi de acest eveniment", a declarat Joy Belmonte pentru AFP.

Atacurile în şcoli şi universităţi sunt rare în Filipine, în ciuda regulilor laxe privind armele de foc. Însă asasinatele ţintite asupra politicienilor sunt destul de dese, în special în timpul alegerilor.

Atentat Copenhaga. Poliția a făcut publice detalii despre atacatorul arestat

Un atac armat a făcut trei morţi şi mai mulţi răniţi într-un centru comercial din Copenhaga. Poliţia a arestat un suspect, un danez de 22 de ani, și nu a exclus terorismul. Tânărul, înarmat potrivit martorilor cu o puşcă de mari dimensiuni, a fost arestat fără violenţă la scurt timp după sosirea poliţiei în vecinătatea galeriei comerciale Fields, situată între centrul oraşului şi aeroportul capitalei daneze.

Acest atac vine după atentatul de săptămâna trecută din capitala Norvegiei, Oslo, unde un atacator a ucis două persoane. 

"Sunt trei morţi şi mai mulţi răniţi, trei dintre ei în stare critică", a declarat inspectorul-şef al poliţiei din Copenhaga, Soeren Thomassen, într-o conferinţă de presă.

Motivele suspectului, descris de poliţie drept un "etnic danez" de 22 de ani, rămân neclare. El era cunoscut de poliţie, "dar numai periferic", a explicat Thomassen. "Nu era cineva pe care îl cunoaşteam în mod special", a adăugat inspectorul-şef.

Cele trei persoane ucise sunt un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani şi doi tineri a căror vârstă nu au fost precizată.

"Pe reţele sociale, vedem înflorind că ar fi vorba despre un motiv rasist sau o altă formă de motiv, dar nu pot spune ca avem ceva care să susţină asta în acest moment", a precizat şeful anchetei.

"La început oamenii au crezut că este un jaf. Apoi am auzit o împușcătură și m-am aruncat în spatele tejghelei din magazin", a declarat martorul Rikke Levandovski la TV2. „A tras în oameni, nu în tavan sau în podea”, a adăugat ea.

Fields este un centru comercial cu mai multe etaje, magazine, un restaurant și o parcare, situat la aproximativ cinci kilometri sud de centrul orașului Copenhaga. 

Poliţia a confirmat, totodată, că anchetează asupra unor înregistrări video publicate online afirmând că acestea îl arată pe suspect înarmat şi cu ţeava îndreptată spre tâmplă, ceea ce îi pune în discuţie şi starea psihiatrică. Mai devreme, anchetatorii au refuzat să excludă "un act de terorism" şi au explicat că ipoteza lor este că presupusul atacator a acţionat singur. Vezi mai mult AICI.


Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel