Atac armat în SUA. Două persoane, răpuse de gloanțe în faţa unei biserici din Alabama

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un atac armat comis joi în faţa unei biserici din Vestavia Hills în Alabama (sudul Statelor Unite) a făcut doi morţi şi un rănit, a anunţat poliţia oraşului.

 

Un suspect a fost plasat în arest, în urma atacului din Alabama.

"Trei persoane de la biserica episcopală Sfântul Ştefan au fost atinse de gloanţe", a declarat poliţia din Vestavia Hills pe pagina sa de Facebook.

Poliţia precizează de asemenea că un suspect este în prezent în arest şi că nu există "nicio ameninţare suplimentară" pentru oraş.

Incidentul a avut loc în faţa bisericii la scurt timp după ora 18.00 (23.00 GMT), în timp ce era organizat un "potluck", masă comunitară unde fiecare aduce câte un fel de mâncare, potrivit site-ului bisericii Sfântului Ştefan.

Guvernatorul Kay Ivey din Alabama a numit atentatul „o pierdere tragică de vieți omenești”.

„Acest lucru nu ar trebui să se întâmple niciodată – într-o biserică, într-un magazin, în oraș sau oriunde”, a spus ea.


Poliţia a precizat că atacatorul a intrat singur în biserică şi a început să tragă. Trei persoane au fost atinse: două au murit şi o alta a fost rănită.

Statele Unite trec printr-o spirală a violenţei cu arme de foc, marcată în special de masacrul dintr-o şcoală primară în Uvalde (Texas) la 24 mai, ce a făcut 21 de morţi, dintre care 19 copii.

De asemenea, în luna mai, un bărbat în vârstă de 68 de ani din Las Vegas a deschis focul în interiorul unei biserici cu o congregație taiwaneză, din sudul Californiei, ucigând o persoană și rănind alte cinci, în ceea ce șeriful din Orange County a descris drept „un incident motivat politic de ură ”.

De la începutul anului, peste 20.000 de persoane au murit din cauza armelor de foc în Statele Unite, potrivit site-ului Gun Violence Archive, care încorporează sinuciderile în datele sale.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel