Astăzi o sărbătorim pe Frida Lyngstad! Cântăreața de la ABBA a împlinit 78 de ani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Astăzi o sărbătorim pe Frida Lyngstad! Cântăreața de la ABBA a împlinit 78 de ani/Captura Youtube
Astăzi o sărbătorim pe Frida Lyngstad! Cântăreața de la ABBA a împlinit 78 de ani/Captura Youtube

Frida Lyngstad, cunoscută simplu ca "Frida", s-a născut pe 15 noiembrie 1945, în Ballangen, Norvegia. Ea este o artistă norvegiano-suedeză și fostă membră a celebrei trupe pop ABBA. 

Iată câteva aspecte cheie despre Frida Lyngstad:

ABBA: Frida s-a alăturat trupei ABBA în 1972, alături de Benny Andersson, Björn Ulvaeus și Agnetha Fältskog. Numele trupei este format din inițialele primelor litere ale numelor membrilor.

Cariera Solo: După destrămarea ABBA în 1982, Frida și-a continuat cariera solo. A lansat mai multe albume, iar unele dintre piesele sale au avut succes notabil.

Recunoaștere și Premii: ABBA, cu Frida în componența sa, a devenit una dintre cele mai de succes trupe pop din istorie. Au câștigat numeroase premii, inclusiv Eurovision Song Contest în 1974 cu piesa "Waterloo".

Viața Personală: Frida a avut o viață personală destul de tumultuoasă. A fost căsătorită de două ori, prima oară cu Benny Andersson și apoi cu prințul Heinrich Ruzzo Reuss. A trecut prin tragedii personale, cum ar fi moartea soțului ei în 1999.

Retragerea din Industria Muzicală: După lansarea unor albume solo în anii '80 și '90, Frida s-a retras în mare măsură din industria muzicală și și-a concentrat eforturile pe activități de caritate și pasiuni personale.

Frida Lyngstad este recunoscută nu doar pentru contribuția sa la fenomenul muzical ABBA, ci și pentru talentele sale vocale și pentru prezența sa marcantă în lumea muzicii pop.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience