Astăzi este ziua lui Stevie Nicks, o legendă a muzicii rock

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Homepage
Captura Facebook
Captura Facebook

Stevie Nicks este o cântăreață, compozitoare și textieră americană, cunoscută în special ca membră a trupei Fleetwood Mac și pentru cariera sa solo de succes.

Născută pe 26 mai 1948 în Phoenix, Arizona, Nicks a devenit una dintre cele mai influente și icônice voci din muzica rock.

Ea a devenit cunoscută în anii '70 ca parte a formației Fleetwood Mac, alături de care a lansat unele dintre cele mai cunoscute piese rock, precum "Rhiannon", "Dreams" și "Go Your Own Way". Cariera solo a lui Nicks a început în 1981, cu lansarea albumului "Bella Donna", care a avut un mare succes comercial și a fost urmat de o serie de alte albume de succes, cum ar fi "The Wild Heart" și "Rock a Little".

Stilul său distinctiv de cântat, versurile poetice și prezența scenică carismatică au făcut-o una dintre cele mai apreciate și iubite artiste din lumea muzicii rock. Ea a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame ca membră a Fleetwood Mac în 1998 și, în 2019, a primit un premiu de excelență în componență din partea Songwriters Hall of Fame pentru contribuția sa la muzica pop.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel