Astăzi este ziua lui Roger Hodgson! Artistul a împlinit 74 de ani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Facebook
Captura Facebook

Roger Hodgson este un muzician britanic, cunoscut în special ca vocalist, compozitor și cofondator al trupei de rock progresiv Supertramp.

El a fost un membru cheie al formației Supertramp, contribuind la compoziția și interpretarea unor hituri precum "Breakfast in America", "The Logical Song" și "Give a Little Bit".

De-a lungul carierei sale solo, Hodgson a continuat să creeze muzică și să concerteze în întreaga lume, rămânând o figură influentă în industria muzicală.

Supertramp este o formație britanică de rock progresiv formată în 1969. Grupul a fost înființat de către Roger Hodgson și Rick Davies, doi muzicieni talentați și compozitori prolifici. Supertramp a devenit cunoscută pentru sound-ul său distinctiv, care a combinat elemente de rock progresiv, pop și art rock.

Printre cele mai cunoscute albume ale Supertramp se numără "Crime of the Century" (1974), "Breakfast in America" (1979) și "Even in the Quietest Moments" (1977). Aceste albume au inclus hituri care au rămas populare de-a lungul anilor, cum ar fi "Dreamer", "Give a Little Bit", "The Logical Song", "Take the Long Way Home" și "Goodbye Stranger".

Supertramp a fost apreciată pentru versurile lor inteligente și introspective, care abordează teme precum alienarea socială, anxietatea și aspirațiile umane. Sound-ul lor inconfundabil, care a combinat pianul și sintetizatorul cu armoniile vocale bogate, a contribuit la succesul lor pe plan mondial și la statutul lor de trupă iconică a anilor '70 și '80.

După succesul lor inițial, Supertramp a continuat să creeze muzică și să concerteze, iar piesele lor rămân populare și în zilele noastre, fiind adesea redate la radio și folosite în filme și reclame.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel