Astăzi este ziua lui Phil Collins! Artistul a împlinit 72 de ani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Phil Collins este un muzician, cântăreț, compozitor și actor britanic, născut pe 30 ianuarie 1951 la Chiswick, Londra, Marea Britanie. Este cunoscut în special pentru contribuțiile sale în calitate de membru al trupei rock Genesis și pentru o carieră solo de succes.

Iată câteva aspecte cheie ale carierei lui Phil Collins:

Genesis: Collins s-a alăturat trupei Genesis în 1970 în calitate de toboșar, dar ulterior a devenit și vocalist principal. A contribuit semnificativ la succesul trupei, iar vocea sa distinctivă a devenit o marcă a sound-ului Genesis.

Cariera Solo: În timp ce era în Genesis, Collins a început o carieră solo paralelă. Albumele sale solo, precum "Face Value" (1981) și "No Jacket Required" (1985), au avut un succes enorm. Hiturile sale solo includ piese precum "In the Air Tonight", "Against All Odds", "One More Night" și "Another Day in Paradise".

Succesul în Film: Phil Collins a scris și interpretat coloane sonore pentru filme, cel mai notabil fiind cântecul "You'll Be in My Heart" din filmul Disney "Tarzan" (1999), care a câștigat un premiu Oscar și un premiu Grammy.

Activitatea de Actor: Pe lângă muzică, Collins a avut și câteva apariții în filme și emisiuni TV. A jucat, de exemplu, în filme precum "Hook" și "The Jungle Book 2".

Probleme de Sănătate: În ultimii ani, Collins a avut de înfruntat probleme de sănătate, inclusiv probleme la coloana vertebrală și pierderea parțială a auzului.

Phil Collins a fost unul dintre cei mai prolifici și apreciați muzicieni ai erei sale. Contribuțiile sale în domeniul muzicii rock și pop au lăsat o amprentă durabilă asupra industriei muzicale mondiale.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel