Astăzi este ziua lui David Knopfler! Artistul a împlinit 71 de ani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Astăzi este ziua lui David Knopfler! Artistul a împlinit 71 de ani/Facebook
Astăzi este ziua lui David Knopfler! Artistul a împlinit 71 de ani/Facebook

David Knopfler este un muzician britanic, chitarist, vocalist, și compozitor, cunoscut în primul rând ca membru fondator al trupei Dire Straits, alături de fratele său, Mark Knopfler.

Născut pe 27 decembrie 1952, David a contribuit semnificativ la sunetul distinct al Dire Straits, atât ca chitarist, cât și ca compozitor.

Cu toate că a făcut parte din Dire Straits în faza inițială a trupei, David a părăsit formația în 1980, înainte de lansarea albumului "Making Movies". După această despărțire, și-a continuat cariera muzicală ca artist solo și a lansat mai multe albume, inclusiv "Release" și "Wishbones".

Dire Straits, înființată în 1977, a devenit celebră pentru melodiile lor de succes precum "Sultans of Swing", "Money for Nothing", și "Brothers in Arms". Mark Knopfler a devenit faimos pentru tehnica sa de chitară unică și sunetul inconfundabil. Trupa a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2018.

David Knopfler și-a continuat activitatea solo și și-a construit propria carieră în muzică, fiind apreciat pentru abordarea sa eclectică și pentru versurile sale elaborate.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel