Astăzi este ziua lui Celine Dion. Artista canadiană a împlinit 56 de ani

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: captura video Instagram @Celine Dion
FOTO: captura video Instagram @Celine Dion

Celine Dion este al treilea cel mai premiat artist din istoria premiilor Juno.

Celine Dion s-a născut la 30 martie 1968, în Charlemagne, Quebec, un orășel situat la 50 de kilometri de Montreal. Ea a fost al 14-lea copil al lui Therese Tanguay și Adhemar Dion.

Familia Dion era una modestă, cu mijloace modeste, dar nu a dus niciodată lipsă de dragoste, mai mult, întreaga familie împărtășea aceeași pasiune: muzica.

Părinții și copiii au format chiar un grup care a susținut concerte în zonă. Încă din fragedă copilărie, Celine se alătura. Therese Dion a observat rapid talentul remarcabil al lui Celine.

La vârsta de numai 12 ani, Celine a scris primul ei cântec, cu ajutorul mamei și al fratelui ei Jacques: ”Ce n'était qu'un rêve”.

În 1983, a devenit prima canadiancă care a primit un album de aur în Franța. Acesta nu avea să fie ultimul.

În același an, în cadrul galei ADISQ, care recunoaște cele mai bune creații muzicale din Quebec, a câștigat primele sale patru premii Felix. Până în prezent, a câștigat un număr record de 45 de premii.

În 1990, a intrat cu succes pe piața americană cu primul ei album în limba engleză, Unison. Certificat cu aur în SUA, single-ul ”Where Does My Heart Beat Now” a ajuns pe locul 5 în topuri.

Însă cel mai cunoscut hit al artistei canadience este ”My Heart Will Go On”, coloana sonoră a filmului răsplătit cu Oscar, ”Titanic”-ul lui James Cameron.

De-a lungul carierei, Celine Dion a colaborat cu o serie de artiști, printre aceștia aflându-se Barbara Streisand (Tell Him), Luciano Pavarotti (I Hate You Then I Love You), Andreea Bocelli (The Prayer), Peabo Bryson (Beauty And The Beast).

Celine Dion a fost recunoscută în întreaga lume și a primit diverse premii, inclusiv 5 premii Grammy, 12 World Music Awards, 7 Billboard Music Awards, 6 American Music Awards, 20 de premii Juno, 50 de premii Felix și multe altele.

Este al treilea cel mai premiat artist din istoria Premiilor Juno și cel mai nominalizat artist din toate timpurile (75).

Celine Dion, diagnosticată cu o boală autoimună

Celine Dion, mamă a trei băieți pe care îi are cu Rene Angelil, mentorul și cel care a sprijinit-o de-a lungul carierei sale, a fost diagnosticată inițial cu distrofie musculară, ca în 2022 diagnosticul său să fie unul care să îi lase pe toți cei care o cunosc și o apreciază pe artistă fără cuvinte. Este vorba de ”sindromul omului rigod”, care transformă suferinzii în adevărate ”statui umane”.

Boala, una autoimună, este o tulburare neurologică foarte rară, care afectează 1 la 1.000.000 de persoane.

Vezi și: Celine Dion revine în public după trei ani de absență din cauza bolii

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel