Astăzi este ziua lui Alan Parsons! Muzicianul a împlinit 75 de ani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Youtube
Captura Youtube

Alan Parsons este un producător muzical, inginer de sunet și muzician britanic, născut pe 20 decembrie 1948. 

El a devenit cunoscut mai ales pentru munca sa în industria muzicală, inclusiv pentru rolul său ca inginer de sunet la albumul "The Dark Side of the Moon" al trupei Pink Floyd. În plus față de activitatea sa ca producător și inginer, Parsons a devenit liderul formației muzicale "The Alan Parsons Project".

"The Alan Parsons Project" a fost o colaborare muzicală între Alan Parsons și Eric Woolfson. Proiectul a fost activ în perioada 1975-1990 și a produs o serie de albume de succes. Stilul muzical al proiectului variază de la rock progresiv la pop rock, iar temele lirice acoperă o gamă largă de subiecte.

Unul dintre cele mai cunoscute albume ale "The Alan Parsons Project" este "Eye in the Sky" din 1982, care a inclus hituri precum "Eye in the Sky" și "Sirius." Parsons a continuat să își dezvolte cariera solo după destrămarea proiectului și a lansat mai multe albume sub numele său.

Este important de menționat că informațiile despre Alan Parsons și proiectul său sunt valabile până la data tăierii cunoștințelor mele în ianuarie 2022, iar evenimente ulterioare nu sunt incluse în răspunsul meu.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel