Ascultă muzică animalele cu adevărat? Sau percep melodiile doar ca pe zgomot de fond? Iată ce s-a aflat

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Știri
foto: Freepik
foto: Freepik

Sunt "în stare" animalele să asculte muzică precum oamenii?

Da, animalele pot asculta muzică și pot reacționa la aceasta în diverse moduri, în funcție de specie și de preferințele individuale, scrie Discover Magazine. Unele studii sugerează că anumite animale, cum ar fi câinii sau pisicile, pot fi calmate sau încurajate să doarmă ascultând muzică relaxantă, similar cu efectele pe care le are asupra oamenilor, în special asupra bebelușilor.

De asemenea, se crede că muzica poate influența starea de spirit a animalelor și poate avea un impact asupra comportamentului lor. De exemplu, unele specii de păsări cântătoare pot fi influențate în mod pozitiv de muzică, cântând mai mult sau mai puțin haotic, în funcție de genul și ritmurile melodiei.

Cu toate acestea, reacțiile animalelor la muzică pot varia în funcție de individualitatea fiecărei specii sau rase în parte.

Pisicile sunt mai atrase de muzică, spre deosebire de câini. Pisicile pot, realmente, să adoarmă pe muzică, în timp ce câinii au tendința să înceapă să urle sau să latre, mai degrabă să imite zgomotele din partea instrumentală. Este important să observăm comportamentul animalului și să fim atenți la modul în care reacționează la muzică pentru a ne asigura că se simte confortabil cu genul de muzică la care este expus. Sub nicio formă nu forțați animalul să asculte muzică rock din categoria heavy metal la volum maxim pentru a nu deteriora, uneori ireversibil, auzul animalelor.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel