”AS Roma a scris istorie”. Italienii au câștigat Europa Conference League

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Sport

AS Roma a cucerit primul său trofeu continental, Europa Conference League, după ce a învins-o pe Feyenoord Rotterdam.

Prima finală a Europa Conference League a fost arbitrată de românul Istvan Kovacs, arbitri asistenţi fiind Vasile Florin Marinescu şi Ovidiu Artene. Brigada s-a achitat cu brio de sarcini, într-un meci destul de tensionat.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Nicolo Zaniolo (32). Finala s-a desfăşurat pe Arena Kombetare din Tirana.

AS Roma a cucerit primul său trofeu european, după ce a pierdut finala Cupei Campionilor Europeni în 1984 (contra lui Liverpool) şi finala Cupei UEFA în 1991 (în faţa lui Inter Milano), iar Jose Mourinho este primul antrenor care duce patru echipe diferite în finala unei competiţii europene.

Mourinho apreciază că AS Roma a "scris istorie" prin câştigarea primului său trofeu continental.

"Le-am spus jucătorilor că şi-au făcut treaba calificându-se în Europa League (graţie locului şase ocupat în Serie A - n.red.). Astăzi nu a fost muncă, ci s-a scris istorie. Noi am scris-o. Am dat foarte mult pentru această competiţie, fără a uita obiectivul prioritar, care era calificarea în Europa League. Acest titlu este în istoria Romei, dar şi a mea. Una este să câştigi cu o echipă făcută să câştige şi alta este să câştigi cu echipe precum Porto, Roma, Inter. Te face să te simţi special", a declarat ”The Special One”.

Mourinho a câştigat toate cele cinci finale în care a ajuns, cu FC Porto (Cupa UEFA în 2003 şi Liga Campionilor în 2004), cu Inter Milano (Champions League în 2010), cu Manchester United (Europa League în 2017) şi cu AS Roma (Europa Conference League în 2022). De remarcat că sub comanda sa au fost Smalling şi Mhitarian în 2017, când se afla la United.

Echipa olandeză, la care portarul român Valentin Cojocaru a fost rezervă, a preluat controlul jocului şi a avut o posesie covârşitoare, însă până la pauză a avut o singură ocazie: Orkun Kokcu (41) a tras de la 25 de metri, iar Rui Patricio a reuşit să pareze.

AS Roma este prima echipă italiană care câştigă un trofeu UEFA după Inter Milano în 2010 (Liga Campionilor), care era antrenată de același Jose Mourinho, scrie Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel