Artă sau "propagandă homosexuală"? Ce efecte a avut difuzarea unui serial în Rusia

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Două companii de distribuție online de filme din Rusia au fost puse sub acuzare de către autoritățile de la Moscova pentru încălcarea legii privind transmiterea „propagandei LGBT”, în legătură cu difuzarea serialului american „Supergirl”. Această mișcare vine în contextul în care legislația rusă s-a înăsprit în privința exprimării publice a identității homosexuale, potrivit Reuters.

Companiile vizate sunt Kinopoisk și Restream Media, care au fost ambele amendate anterior pentru „demonstrarea” relațiilor LGBT în filmele lor. Cu toate acestea, recenta acuzație este legată de difuzarea serialului „Supergirl”, în care este prezentată o relație între persoane de același sex.

Kinopoisk, companie deținută de gigantul rusesc Yandex, precum și Restream Media, în care Rostelecom deține o cotă majoritară, au fost supuse unor sancțiuni multiple în trecut pentru încălcarea legii care interzice „demonstrarea” relațiilor LGBT.

În ciuda acestor acuzații, Kinopoisk intenționează să conteste decizia în instanță, argumentând că legislația actuală nu oferă criterii suficient de clare pentru a determina ce constituie „propagandă a unor relații netradiționale”. Compania speră că sancțiunile actuale vor fi înlocuite cu avertismente în viitor.

Pe de altă parte, Restream Media nu a făcut încă comentarii în legătură cu această situație.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel