Aripioare de pui la cuptor. Rețeta rapidă și delicioasă

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dacă nu mai știi ce să mai gătești, îți propunem noi o rețetă: aripioare de pui la cuptor.

Ingrediente

1 kg de aripioare de pui

2 linguri de ulei de măsline

2 linguri de sos de soia

2 căței de usturoi, zdrobiți

2 linguri de miere

1 linguriță de boia de ardei dulce

sucul de la o lămâie

sare și piper după gust

oregano sau alte ierburi preferate pentru asezonare

Cum se prepară

Începeți prin a pregăti marinada. Într-un bol, amestecați uleiul de măsline, sosul de soia, usturoiul zdrobit, mierea, boiaua de ardei dulce și sucul de lămâie. Adăugați sare și piper după gust. Mixați bine toate ingredientele pentru a obține o marinadă omogenă.

Puneți aripioarele de pui într-un castron sau o pungă sigilabilă. Turnați marinada peste aripioare și asigurați-vă că sunt bine acoperite cu acesta. Lăsați aripioarele să se marineze cel puțin 30 de minute sau, ideal, peste noapte în frigider. Cu cât stau mai mult în marinadă, cu atât vor fi mai gustoase.

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Așezați aripioarele marinate pe o tavă acoperită cu hârtie de copt sau într-o tavă unsă cu puțin ulei. Turnați peste ele puțină marinadă rămasă. Coaceți aripioarele în cuptor timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când devin frumos rumenite. La jumătatea timpului de coacere, întoarceți aripioarele pentru a se rumeni uniform pe ambele părți.

După ce sunt gata, scoateți aripioarele din cuptor și lăsați-le să se odihnească măcar câteva minute. Înainte de a servi, presărați puțin oregano sau ierburile preferate deasupra aripioarelor pentru un plus de aromă.

Puteți savura aceste aripioare delicioase alături de diverse sosuri, cartofi prăjiți, salată sau orice altceva preferați.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel