Argeș. Persoană cu hipotermie în zona vârfului Păpuşa. Salvamontiștii intervin

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Facebook / Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont
Foto: Facebook / Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Acţiune a salvamontiştilor pentru salvarea unei persoane cu hipotermie aflată în zona vârfului Păpuşa.

Salvamontiştii din Argeş intervin, duminică, pentru salvarea unei persoane aflate în stare uşoară de hipotermie în zona vârfului Păpuşa, informează Dispeceratul Naţional Salvamont pe pagina sa de Facebook, scrie Agerpres. 

Potrivit sursei citate, la acest caz intervine o echipă de prim răspuns formată din trei salvamontişti de la Baza Voina şi mai este pregătit încă un echipaj de sprijin.

"Cu toate avertizările de coduri de vreme severă, mai e câte unul care se încumetă. Vremea este foarte rea, ninge viscolit, vizibilitate redusă, temperaturi negative, dar şi în astfel de condiţii neprielnice sunt turişti care se mai aventurează pe munte", se precizează în mesajul menţionat.

Apeluri la Salvamont

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 10 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel: 3 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 3 apeluri pentru Salvamont Maramures, 1 apel pentru Salvamont Harghita, 1 apel pentru Salvamont Municipiul Brașov, 1 apel pentru Salvamont Gorj, 1 apel pentru Salvamont Dambovita.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 16 persoane. dintre acestea 7 persoane au fost predate la Ambulanta sau SMURD, 1 persoana la IML.

S-au mai primit 18 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel