Arafat: Efectele petrecerilor de Revelion le vom vedea cam la o săptămână-două

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Raed Arafat trage un semnal de alarmă cu privire la restricțiile relaxate de sărbători. 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri că efectele petrecerilor din noaptea de Revelion se vor vedea în aproximativ două săptămâni şi a recunoscut că nu toată lumea va respecta normele sanitare de prevenire a răspândirii epidemiei de COVID-19, scrie Agerpres. 

"Nu există să vină oameni din zonele de risc şi să nu intre în carantină (...) Orice impact al unei aglomeraţii, al unei interacţiuni, mobilităţi mai mari, am învăţat foarte bine, cam la o săptămână - două începem să vedem efectele. Aceasta este situaţia. Acum depinde cât de mare va fi impactul şi depinde de cât de mult vom respecta regulile. Clar că nu toată lumea va respecta regulile, dar noi sperăm că majoritatea să respecte recomandările şi regulile", a spus Arafat într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări în legătură cu efectele participării oamenilor la petrecerile de Revelion, în contextul apariţiei tulpinii Omicron a coronavirusului. 

Situația COVID-19 în România

Până astăzi, 10 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.791.502 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.601 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.711.942 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 931 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 17 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.


Până astăzi, 57.531 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 09.12.2021 (10:00) – 10.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 97 de decese, dintre care 25 anterioare intervalului de referință, (43 bărbați și 54 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel