Arafat a predat la Târgu Mureș primele două motociclete SMURD echipate cu defibrilator semiautomat

Autorul articolului: Elena Didilă |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, a predat, sâmbătă, la Târgu Mureş, primele două motociclete SMURD pentru intervenţii rapide în centrele urbane aglomerate, arătând că, până acum, au fost introduse în circuit 22 de astfel de vehicule.

"După toate pregătirile care s-au făcut, vom putea da drumul şi motocicletelor de intervenţie rapidă care vor intra în municipiul Târgu Mureş. Începând de astăzi, cu sprijinul în mod deosebit al companiei Lidl, care ne-a ajutat până acum să introducem 22 de motociclete în diferite localităţi din ţară, începând cu Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Cluj, Iaşi şi altele. Şi acum la Târgu Mureş. (...) Vom continua sper şi în alte localităţi, pentru că este vorba de minute şi secunde, este vorba de primul sosit, cu echipamente şi cu pregătire ca să poată să te asiste, să te ajute până ajunge primul echipaj pe patru roţi, fie că este SMURD, fie că este Serviciul de Ambulanţă. Aceste motociclete sunt echipate cu defibrilator semiautomat, ca orice ambulanţă de prim ajutor sau de asistenţă medicală de urgenţă. Sunt echipate cu tot ce este necesar pentru resuscitare, pentru imobilizare pentru prima fază", a arătat Arafat, potrivit Agerpres.

Potrivit şefului DSU, paramedicii care se deplasează cu aceste motociclete au făcut cursuri de pregătire.

"Dacă este bine pregătit, riscul scade şi beneficiul creşte foarte mult pentru cetăţean. Sunt multe poveşti pe care le-am auzit de la colegii motociclişti din alte localităţi, cum au ajuns cu câteva minute înainte, cum au defibrilat un stop cardiac şi cum pacientul şi-a revenit înaintea sosirii echipajelor cu ambulanţele SMURD sau ambulanţele Serviciului de Ambulanţă. De astăzi, populaţia din Târgu Mureş şi zonele limitrofe va beneficia de astfel de serviciu, de astfel de componentă a SMURD. Iar colegilor paramedici care vor deservi această componentă nu pot decât să le urez succes şi să le mulţumesc pentru că au acceptat să participe în acest proiect şi să fie primii motociclişti din ISU Horea al judeţului Mureş", a mai spus Raed Arafat. 

Citește și:

Canicula afectează mare parte din ţară. Arafat: Continuă problema arderilor de vegetație uscată, multe dintre ele, provocate

Canicula a afectat şi duminică cea mai mare din ţară, cele mai ridicate temperaturi fiind semnalate în regiunile din sud. Conform datelor furnizate de meteorologi, la staţia Bucureşti-Filaret s-au înregistrat la orele amiezii 40,7 grade. Valul de căldură va persista şi astăzi în jumătatea sud-vestică a României, iar apoi se va extinde şi în restul ţării, dar în special în regiunile vestice şi sudice. Cele mai mari temperaturi vor ajunge până la 37 de grade, arată Rador.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat a declarat că situația este una serioasă, iar autoritățile sunt în alertă.

”La punctele de punct ajutor și de hidratare, deschise în diferite zone ale țării, au cerut sprijin 1.902 persoane, din care 4 au necesitat să fe transportate la spital.

Continuă și problema arderilor de vegetație uscată, multe dintre ele, provocate. În ultimele 24 de ore, au fost afectate de incendii 891 de hectare, iar pompierii au intervenit pentru lichidare.

Suntem în alertă continuă, nu vorbesc doar de pompieri - ocoalele silvice, jandarmi, poliția, salvamontul. Toți sunt implicați și monitorizează respectarea regulilor de a nu aprinde focă zonele unde este risc, în păduri, zonele cu vegetație uscată. A, avut deja un deces la Iași și vrem să evităm ceva mult mai grav”, a declarat Raed Arafat, într-o intervenție la B1tv.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel