Ar trebui să ne sperie viitorul? Dan Oros, un tânăr care lucrează la Google și Youtube România, vine cu răspunsul

Elena Oana Aurel |
Data publicării:
| Categorie: Știri
SURSA: https://www.freepik.com
SURSA: https://www.freepik.com

Dan Oros, un tânăr care lucrează la Google și Youtube România, a vorbit la Podcastul 'Fain și Simplu' despre cum ne putem pregăti, educa și disciplina pentru o viață îndelungată, pentru un viitor cu mai puține griji, boli și probleme.

Întrebat dacă ar trebui să ne sperie viitorul, acesta a răspuns că nu trebuie să ne temem de viitor, deoarece în ultimii ani tehnologia ne-a ajutat să îmbunătățim calitatea vieții.

„Nu, dimpotrivă, trebuie să fim optimiști când ne gândim la viitor pentru că lucrurile merg în direcția cea bună. O viață mai bună înseamnă sănătate, educație, oportunități de muncă, joburi. Toate acestea s-au îmbunătățit în ultimii ani datorită tehnologiei.“

Potrivit acestuia, tehnologia este cea care face diferența între prezent și un viitor mai bun.

„Tehologia este principalul motor al progresului și dacă ne uităm la sănătate, datorită tehnologiei avem acum medicamente mai bune, media de vârstă e mult mai mare decât în trecut. Datorită tehnologiei sunt mult mai mulți oameni care știu să citească, știu să scrie, au acces la educație, au acces la toată informația globală, care mai demult era accesibilă doar pentru câțiva oameni, acum e accesibilă pentru toată lumea, gratis. Tot datorită tehnologiei e mult mai ușor și mult mai ieftim să mergi din locația A în locația B, e mult mai ușor să-ți găsești un job online, să lucrezi din România pentru piețe globale, să locuiești aici, dar să câștigi bani internațional.”

Dan Oros a subliniat că există oameni care sunt reticenți în ceea ce privește tehnologia, însă această reticență se naște din teama de a schimba lucrurile. Aceasta este de fapt cea mai mare frică și este ușor să folosim tehnologia drept un instrument pe care să îl arătăm cu degetul, când de fapt, ea este un egalizator de oportunități dar și de experiențe. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel