Aproximativ 400 de kg de heroină, capturate de Marina americană în Marea Arabiei

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie creată de Towfiqu barbhuiya, de la Pexels
Fotografie creată de Towfiqu barbhuiya, de la Pexels

Marina militară americană a anunţat joi capturarea a aproape 400 de kilograme de heroină, în valoare de aproximativ 4 milioane de dolari, la bordul unei nave de pescuit fără pavilion ce tranzita Marea Arabiei, informează AFP.

Coaliţia multinaţională navală, Forţa operaţională navală 150, cu baza în Bahrein şi supervizată de Forţele maritime combinate (CMF), anunţase la începutul lunii decembrie că în acest an a confiscat un număr record de transporturi de droguri, scrie Agerpres. 

Două nave ale Marinei americane au confiscat 385 kilograme de heroină în valoare de aproape 4 milioane de dolari (3,5 milioane de euro) la bordul unei nave de pescuit fără pavilion tranzitând Marea Arabiei pe 27 decembrie, a anunţat pe Twitter Flota a V-a a SUA, cu baza la Manama.

Drogurile au fost distruse



Marina americană a distrus drogurile şi eliberat vasul, ca şi pe cei nouă membri ai echipajului, care s-au identificat ca cetăţeni iranieni.

Iranul este acuzat constant de SUA că desfăşoară activităţi ilegale în apele Golfului Persic şi în jurul acestuia, de la atacarea navelor străine la trafic de arme.

Săptămâna trecută, Marina americană a anunţat că a capturat 1.400 de puşti automate AK-47 şi muniţie pe un vas de pescuit plecat din Iran şi având ca destinaţie rebelii Houthi din Yemen, ţară răvăşită de un război sângeros. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel