Aproape 100.000 de orfani din cauza epidemiei de COVID-19, în Peru

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie creată de Viajero Cool, de la Pexels
Fotografie creată de Viajero Cool, de la Pexels

Epidemia de COVID-19 a lăsat orfani aproximativ 98.000 de copii în Peru, a anunţat joi guvernul celei mai îndoliate ţări din lume, raportat la populaţia totală, transmite AFP.

"Ţara noastră este, din păcate, ţara care numără aproape 98.000 de copii care şi-au pierdut tatăl, mama sau tutorele în timpul pandemiei", a declarat ministrul pentru femei, Anahi Durand, pe baza cifrelor publicate de jurnalul medical The Lancet.

"Deţinem tristul record de a fi ţara cu cei mai mulţi copii care şi-au pierdut un tată sau o mamă", a adăugat ea.

Ministerul plăteşte în prezent o alocaţie de 200 de soli (circa 50 de dolari) la peste 18.000 de familii, dar numărul beneficiarilor ar trebui mărit, a estimat ministrul, scrie Agerpres. 

Acordarea de alocație 



Guvernul intenţionează să acorde această alocaţie unui număr total de 83.664 de copii şi adolescenţi orfani, pe lângă acordarea de sprijin psihologic şi educaţional.

Peru, o ţară cu 33 de milioane de locuitori, are cea mai mare rată a mortalităţii din lume, cu 6.122 de decese la un milion de locuitori, potrivit unui raport AFP bazat pe cifre oficiale.

Peru trece prin al treilea val epidemic, cu un bilanţ total de peste două milioane de infectări şi peste 202.900 de decese.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel