Apple reduce prețurile la iPhone-uri în China

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursă foto: Pexels (Mateusz Dach)
Sursă foto: Pexels (Mateusz Dach)

Apple a lansat o campanie agresivă de reduceri pe site-ul său oficial Tmall din China, cea mai importantă piaţă externă a companiei, oferind discounturi de până la 2.300 de yuani (318 dolari) la anumite modele de iPhone, transmite Reuters.

Apple se confruntă cu dificultăți în China din 2023, când creșterea popularității rivalilor locali, cum ar fi Huawei Technologies, și o interdicție neoficială asupra folosirii iPhone-urilor în agențiile de stat și firme au afectat semnificativ cea mai importantă piață a sa după SUA.

Conform datelor furnizate de China Academy of Information and Communications Technology (CAICT), livrările de telefoane mobile inteligente ale mărcilor străine au scăzut cu 27% în primul trimestru din 2024.

În fața acestei concurențe crescânde din partea rivalilor locali, Apple și revânzătorii săi chinezi au început să reducă prețurile la începutul anului 2024.

Reducerile sunt valabile în perioada 20 - 28 mai şi sunt mult mai substanţiale decât cele oferite de Apple în februarie.

Cea mai mare reducere oferită în campania din februarie a fost de 1.150 yuani, iar de data aceasta discounturile sunt de până la 2.300 yuani. Cel mai semnificativ discount este la modelul 1TB iPhone 15 Pro Max, dar şi alte modele beneficiază de reduceri semnificative de preţ.

Sporirea presiunii concurenţiale asupra Apple vine după ce luna trecută Huawei a introdus noua serie de smartphone-uri premium, Pura 70, după lansarea Mate 60 în august 2023.

Livrările de telefoane iPhone în China au urcat cu 12% în martie, conform calculelor Reuters pe baza cifrelor furnizate de China Academy of Information and Communications Technology, o îmbunătăţire semnificativă faţă de declinul 37% al vânzărilor din primele două luni din acest an.

Investitorii monitorizează performanţele companiei în China, pe fondului rolului ţării de piaţă majoră şi de bază de producţie globală pentru iPhone. Luna aceasta, compania a prezentat un nou iPad Pro şi un iPad Air mai mare, în încercarea de a stimula vânzările.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel