Apple își cere scuze pentru reclama la iPad Pro

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Apple și-a exprimat scuzele joi, în urma criticilor apărute după lansarea unei reclame pentru cel mai recent model de iPad Pro, conform raportului Reuters citând revista Ad Age. În această reclamă, instrumente muzicale și alte obiecte simbolizând creativitatea umană sunt zdrobite și înlocuite de noua tabletă.

"Scopul nostru este de a sărbători întotdeauna nenumăratele moduri în care utilizatorii se exprimă şi îşi aduc ideile la viaţă prin intermediul iPad. Am dat rateu cu acest videoclip şi ne pare rău", a relatat Ad Age citând producătorul de iPhone.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze, însă a direcţionat întrebările către Ad Age.

Reclama intitulată "Crush" a depășit un milion de vizualizări pe canalul YouTube al Apple și a fost distribuită de către CEO-ul Tim Cook pe rețeaua socială X. În reclamă, sunt prezentate diverse instrumente și obiecte care simbolizează creația umană, cum ar fi un aparat de fotografiat, o chitară, un pian și vopsea, toate distruse de către un concasor industrial. La ridicarea concasorului, apare în prim-plan noul iPad, sugerând diversitatea de posibilități pe care acest produs, mai subțire, le oferă.

Numeroase voci au criticat în mediul online reclama, catalogând-o drept insensibilă şi o abatere nedorită de la poziţionarea istorică a mărcii companiei ca fiind nonconformistă, prietenoasă cu oamenii şi un antidot la o lume distopică, incoloră.

Într-o postare pe reţeaua X, actorul britanic Hugh Grant a declarat că reclama prezenta "distrugerea experienţei umane, mulţumită Silicon Valley".

Gigantul tehnologic din Cupertino, California, a dezvăluit tableta dotată cu un nou cip pentru inteligenţa artificială (AI), marţi, în competiţia cu rivalii săi din domeniul "Big Tech" pentru supremaţia în ceea ce priveşte tehnologia emergentă.

Apple a declarat că iPad Pro, care a devenit disponibil pentru comandă marţi, are un display îmbunătăţit şi este "cel mai subţire produs Apple de până în prezent".

Compania a vorbit foarte puţin despre AI marţi şi nu a menţionat AI generativă, însă această tehnologie - care face posibilă producerea unei game variate de conţinut (texte, imagini, videoclipuri, muzică şi altele) la o simplă solicitare formulată în limbajul uzual - stârneşte îngrijorare în rândul artiştilor.

Actorii şi scenariştii de la Hollywood au intrat în grevă timp de câteva luni, cerând în special protecţia împotriva AI generative. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel