Apple face pasul către AI. Colaborare cu compania din spatele ChatGPT

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie

Apple se pregătește să dezvăluie un nou sistem AI pentru iPhone, iPad și Mac.

Apple se pregătește să dezvăluie un nou sistem AI pentru iPhone, iPad și Mac săptămâna viitoare la WWDC 2024 — care se va numi Apple Intelligence, conform unui raport de la Bloomberg citat de The Verge. Pe lângă furnizarea de noi caracteristici AI „beta” pe platformele și aplicațiile Apple, se pare că va oferi acces la un nou chatbot asemănător cu ChatGPT, alimentat de OpenAI.

Se pare că Apple nu va pune accent pe caracteristici AI populare precum generarea de imagini sau videoclipuri, ci va concentra pe adăugarea de rezumate propulsate de AI, sugestii de răspuns și o revizuire completă a Siri care ar putea oferi mai mult control asupra aplicațiilor, urmărind cele mai folosite aplicații.

Cât de în siguranță vor fi datele utilizatorilor

Apple va folosi „tehnologia proprie și instrumentele de la OpenAI” pentru a alimenta noile sale caracteristici AI. Compania va folosi un algoritm pentru a determina dacă poate procesa o anumită sarcină pe dispozitiv sau dacă va trebui să trimită interogarea la un server cloud. Rapoarte anterioare au subliniat cum Apple ar putea să se concentreze pe utilizarea propriilor cipuri M2 în centrele de date cu un Secure Enclave pentru a spune că datele procesate la distanță sunt la fel de sigure ca și cum ar fi pe dispozitiv.

Pentru a aborda alte preocupări potențiale de securitate, Bloomberg spune că Apple nu va construi profiluri bazate pe datele utilizatorilor și va crea de asemenea rapoarte pentru a arăta că informațiile lor nu sunt vândute sau citite.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel