Aplicațiile de pe telefon dezvăluie identitatea chiar și în modul ANONIM / STUDIU

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Apple
Apple

Obsesia de a avea aplicatii pe telefon pe care le deschizi zi de zi este mai periculoasă decât credeam, pentru că fac mai mult decât să dea dependență! 

Practic, timpul pe care o persoană îl petrece pe diferite aplicații pentru smartphone, chiar dacă le folosește în mod anonim, este suficient pentru a o identifica dintr-un grup mai mare de oameni, spun cercetătorii, care avertizează asupra implicațiilor de securitate și confidențialitate. 

Utilizarea permanentă a telefoanelor de tip smartphone are din ce în ce mai multe repercusiuni. Se știe că nu e bine să le folosești înainte de culcare, pentru că lumina albastra pe care o emit îți afectează somnul, că agravează durerile de cap, se știe și că unele telefoane pot afecta modul în care funcționează defibrilatoarele implantate, că dau dependențe și multe altele.

Dar acum, se pare că și atunci când le folosești „inteligent”, adică în modul anonim, tot prezintă un pericol. Doar că de altă natură! Adică, îți pot dezvălui identitatea! Și totul are legătură cu comportamentul pe care-l ai când folosești telefonul smart. 

Practic, timpul pe care o persoană îl petrece pe diferite aplicații pentru smartphone este suficient pentru a o identifica dintr-un grup mai mare, în mai mult de unul din trei cazuri, spun cercetătorii de la Lancaster University, care avertizează asupra implicațiilor pentru securitatea și confidențialitatea celor care folosesc acest tip de dispozitive mobile.

Identifică persoana în unul din trei cazuri

Dr. Ellis de la Universitatea din Bath a spus că „modelele noastre, care au fost instruite cu doar șase zile de date de utilizare a aplicației per persoană, ar putea identifica persoana corect doar pe baza unor date anonime colectate într-o singură zi, în unul din trei cazuri”.

Profesorul Taylor de la Universitatea Lancaster a explicat că asta înseamnă că dacă un infractor care era urmărit de forțele de ordine își schimbă telefonul, anchetatorii ar putea să-l găsească destul de ușor, pentru că din 1.000 de telefoane anonime, pot să izoleze 10 care sunt cel mai probabil să îi aparțină infractorului, cu un risc de a greși de doar 25%. 

Citește mai departe pe DC Medical

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel